Et blikfang af træ

0

Berrington Hall i engelske Herefordshire har fået en særdeles iøjnefaldende havepavillion.

Af

Går man i disse dage rundt i den historiske have ved Berrington Hall, vil man uundgåeligt få øje på det store, lyserøde blikfang midt i haven. En kæmpe, pink pavillion formet som en origami-ananas tårner mellem staudebede og frugttræer i den muromkransede have fra 1800-tallet.

Look! Look! Look! ved Berrington Hall

Foto: Ivan Morison.

Pavillionen, der passende hedder Look! Look! Look!, er tegnet af Studio Morison, og skal tiltrække besøgende og markerer samtidig startskuddet for indsamlingen til restaureringen af haven.

Konstruktionen er otte meter bred og otte meter høj og udgøres af et puslespil af 90 cnc-fræsede trærammer. Trækonstruktionen er overstrukket med et specialfremstillet stof af glasfiberarmeret plast, og området er afgrænset med et klodsegulv.

Look! Look! Look! ved Berrington Hall

Foto: Marsha Arnold.

Historisk mode i moderne klæder

På trods af dens moderne udseende, trækker pavillionen inspiration fra den georgianske periode. Dengang yndede velhaverne at pryde deres haver med overdådige og dyre blikfang, der kunne vise status og agere samtaleemne.

Farven på pavillionen er valgt ud fra en traditionel, georgiansk farvepalette og ananas-formen er et praj om frugtens ophøjede status i den georgianske periode.

Look! Look! Look! ved Berrington Hall

Foto: Ivan Morison.

Ananassen var et symbol på gæstfrihed, velstand og mode i det 18. århunderede. Karl 2. af England kaldte den sågar “king-pine”, fordi det lignede, at den bar en krone på toppen. Frugten var i så høj kurs, at man kunne leje en ananas som udsmykning til særlige begivenheder.

Berrington Hall var et af de få steder i landet, hvor man havde held med at dyrke ananas, og frugten har derfor stor betydning for stedet.

Look! Look! Look! ved Berrington Hall

Foto: Ivan Morison.

Look! Look! Look! kan opleves i hele dens lyserøde herlighed i haven ved Berrington Hall indtil december 2019.

MODTAG GRATIS NYT OM TRÆ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.