Hit med dine gode klimaideer

1

Regeringen efterlyser gode ideer til fremtidens klimapolitik og opfordrer alle til at give deres besyv med. Initiativet kaldes ”Giv klimaet lov”.

Af -

Danmark skal have en ny klimalov – og danskerne skal hjælpe med at skabe den. Det er tanken bag den folkehøring, som regeringen i dag indleder under titlen ”Giv Klimaet Lov”. Alle danskere inviteres til at bidrage med idéer, erfaringer og input til fremtidens klimapolitik – online og ved borgermøder. Bidragene vil indgå i en stor folkehøring til efteråret.

”Jeg opfordrer alle, som har idéer til fremtidens klimapolitik og en ny klimalov, til at bidrage – for klimaet er vores fælles ansvar. Alle input bliver samlet og vil indgå i en opsamlende stor folkehøring til efteråret. På den baggrund vil vi præsentere et forslag til en ny klimalov i Folketinget,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Aflever dine klima-ideer

Du kan skrive dine idéer til regeringen via givklimaetlov.dk eller deltage i et af de to borgermøder, som bliver holdt den 9. april i Vordingborg og den 23. april i Viborg.

Her kan idéer til fremtidens klimapolitik og en ny klimalov lægges frem og drøftes med regeringen og eksperter.  Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding foregår via Billetto.

Alle input samles og bliver præsenteret til en stor folkehøring om klimaet i efteråret.

”Regeringen vil en total grøn omstilling af Danmark. Næste skridt er en ny klimalov. Nu ser vi meget frem til at høre danskernes idéer og holdninger til, hvordan klimaudfordringerne kan gribes an. Jeg er sikker på, at der gemmer sig mange interessante og innovative forslag blandt de fantastisk mange engagerede borgere,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Alle idéer og forslag vil tilsammen fungere som inspiration til udformningen af en ny klimalov.

Herunder giver træ.dk dig et par af de vigtigste argumenter for, hvorfor træ og skov er vigtige medspillere i vores håndtering af klimakrisen.

Træ kan spille en større rolle

Vi kan nedbringe CO2-indholdet i atmosfæren ved enten at udlede mindre CO2 eller ved at fjerne CO2 fra atmosfæren og lagre den.

Ved at bruge træ kan vi gøre begge dele på én gang. Det er derfor at træ – i skove og i produkter – spiller en nøglerolle i kampen mod klimaforandringerne.

Træer er den mest effektive CO2-støvsuger, vi har. Og hvis vi bruger træ til huse, broer, møbler, papir, vil kulstoffet være holdt ude af atmosfæren, så længe træprodukterne eksisterer. I byggeriet kan træ oven i købet erstatte eller supplere mere klimabelastende materialer som beton, stål og plastik.

Træprodukter kan oftest genbruges, og så bliver kulstoffet bundet i de nye ting. Til sidst kan træet brændes af som alternativ til fossile brændstoffer som kul, olie og gas.

Vi skal bruge træ – og plante nye

Hvis vi bare lod skovene stå urørte, ville der efter 100-150 år opstå en balance mellem, hvor meget CO2 skoven hiver ud af atmosfæren, og hvor meget CO2 som frigives igen, når døde træer rådner i skovbunden.

Når vi i stedet fælder træerne, før de dør, så skaber vi plads til nye træer, der kan optage CO2. Derudover vil det træmateriale, som vi hiver ud af skoven, indeholde kulstof svarende til cirka 750 kg CO2 per kubikmeter træ.

Læs mere om træ og klima her og i boksen øverst på siden

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Erik Peetz siger:

    For nogle år siden bragte i artikler om det tyske Timber Tower (vindmølletårn), er i bekendt om der er bygget mere end det første , og hvis ikke, er i vidende om hvilke problemer de har haft ?
    Mvh

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×