Maritimt Center vinder Danmarks ældste arkitekturpris

0

Esbjergs nyeste vartegn Lanternen er netop kåret til vinder af Danish Wood Award 2023. Priskomiteen fremhæver Maritimt Centers stærke arkitektoniske fremtoning, og at det er et projekt, der sanser stedet og udnytter dets fulde potentiale.

Af -

For 38. gang er Danish Wood Award blevet uddelt, og i år tilfaldt hæderen Maritimt Center – Lanternen – i Esbjerg, skriver Træinformation i en pressemeddelelse.

Danish Wood Award 2023. Foto: Træinformation

Danish Wood Award 2023. Foto: Træinformation

Ud af de seks nominerede løb Lanternen med prisen, fortæller formand for Danish Wood Award Mikael Koch:

”Valget er faldet på Maritimt Center, fordi det på alle måder er et helstøbt projekt. Bygningen er en arkitektonisk perle, der i sit formsprog tager udgangspunkt i skibsbyggeriet. Man genkender spanterne og klinkbeklædningen. Materialerne er brugt optimalt i forhold til husets funktioner og det barske vejrlig. Placeret på yderste mole udsat for hav og vind tilbyder Maritimt Center beskyttelse og et fint intimt rum til samvær og maritime aktiviteter. Arkitektur, materialevalg og funktioner går op i en højere enhed”.

Udført i træ

Bygningen er udført i træ indvendigt som udvendigt på nær betondækket i stueetagen, der er skabt til at kunne modstå oversvømmelse, hvorfor der her er anvendt betonkonstruktioner. De bærende konstruktioner på øverste etage er udført af limtræssøjler og træspær, mens alle facader og tagkonstruktioner er udført som isolerede trækassetter. Facader og tag består af varmebehandlet fyr beklædning, mens terrassebeklædningen er i Guariuba hårdt træ. Indvendigt er det krydsfiner og trælister i fyr, som går igen.

Læs også: Træbeklædt “Lanterne” lyser op i Esbjerg

”Vi er utrolig stolte og ikke mindst glade for de fine ord, der følger med prisen. Maritimt Center er resultatet af et fantastisk samarbejde mellem Snøhetta, WERK og Esbjerg Kommune, og vi er i dag alle begejstrede for, at det er lykkes at skabe en unik destination, som lyser op på den danske vestkyst, og hvor alle kan finde vej til nye fællesskaber omkring havet,” siger Thomas Kock, Kreativ Direktør i WERK Arkitekter.

 

Kilde: Træinformation

Om Danish Wood Award – Danmarks ældste arkitekturpris

Danish Wood Award er en arkitekturpris oprettet af Træinformation i 1958. Hæderen går til en arkitekt, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ.

Prisen uddeles hvert andet år og er på 100.000 kr.

Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i DI Byggeri støtter initiativet.

Vinderen udvælges af en komité, som består af formand for komiteen, Mikael Koch, og arkitekterne Anna Maria Indrio, Nicolai Richter-Friis, Søren Rasmussen, Anders Brix samt Søren Nielsen.

Kilde: www.arkitekturitrae.dk/danish-wood-award

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×