Møbelvirksomhed er Årets Læreplads

0

To møbelsnedkerlærlinge indstillede Carl Hansen & Søn til prisen som Årets Læreplads - og vandt. Prisen blev snuppet foran 400 andre virksomheder.

Af

Asbjørn Glargard og Julie Gjern er glade for deres læreplads. Faktisk SÅ glade, at de indstillede møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn til Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers prestigefyldte pris, Årets Læreplads.

Carl Hansen & Søn fandt sin vej til toppen blandt 405 indstillede virksomheder grundet deres veltilrettelagte uddannelsesforløb med alsidige opgaver og fokus på håndværkets traditioner, skriver Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i en pressemeddelelse.

Juryens afgørelse

Af Asbjørn og Julies indstilling fremgik det tydeligt, at Carl Hansen & Søn er et sted, hvor godt kollegialt fællesskab og ’fagligt nørderi’ er i højsædet. Juryen, bestående af Anne Fløe, Morten Ørnsholt, Kasper Munk Rasmussen og Lucas Westphal, udpegede i forening Carl Hansen & Søn som vinder med begrundelsen:

”Lærepladsens fokus på de faglige traditioner og tid til fordybelse er ikke noget, man bare har. Det er noget man prioriterer. At skabe den gode faglige progression, indgyde selvtillid, tro på egne evner og faglig stolthed i sine lærlinge – og ikke mindst sikre, at de hver dag går glade på arbejde, det beskriver en læreplads, som lykkes og i den grad fortjener at blive hædret med netop denne pris.”

Jurymedlem Lucas Westphal, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, overrakte prisen med ordene:

”Carl Hansen & Søn lykkes med at være en læreplads, som formår at få læring, arbejde, fællesskab og venskab til at gå op i højere enhed. Lærepladsen støtter, motiverer og viser, at de tror på deres lærlinge. Asbjørn og Julies indstilling emmer af faglig stolthed og det fortjener deres læreplads en stor del af æren for.”

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse

Morten Emborg, formand for erhvervsuddannelsesudvalget i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, gav ved kåringseventet baggrunden for uddelingen af prisen og satte ord på vigtigheden af, at vi hylder de gode lærepladser.

”Prisen Årets Læreplads hylder og uddeles til virksomheder for deres rolle i at uddanne fremtidens faglærte talenter. Uden gode lærepladser ville elever og lærlinge ikke få den kvalitet uddannelse, som de gør i dag. Virksomhederne løfter en essentiel samfundsopgave og viser samtidigt, hvad en erhvervsuddannelse kan give unge mennesker. Derfor er prisen vigtig. Virksomhederne fortjener anerkendelse for den opgave. Politisk er der fokus på, at flere skal få lyst til at vælge en erhvervsuddannelse og i det har det stor betydning at få de positive historier om gode lærepladser frem i lyset,” sagde Morten Emborg.

Kilde: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

 

 

Om Årets Læreplads

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier hylder hvert år gode lærepladser for deres vigtige indsats med at oplære elever og lærlinge med uddelingen af prisen Årets Læreplads.

Prisen er blevet uddelt siden 1999 til virksomheder, der fagligt, socialt, kollegialt og ledelsesmæssigt har udmærket sig i samarbejdet med deres lærling eller elev.

Kilde: Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.