Natur og grønne områder forebygger stress

0

Af -

Tags:

Tag i skoven og stress af

Nu er det for første gang i Danmark dokumenteret, at der er en positiv sammenhæng mellem ophold i naturen eller grønne områder og stress. Jo tættere på et grønt område, folk bor, jo mindre stressede er de. Tilsvarende er folk mindre stressede, jo oftere de besøger grønne områder og jo mere tid, de tilbringer der.

Det viser en netop afsluttet undersøgelse foretaget af Skov & Landskab, KVL. De positive meldinger fremkommer på baggrund af en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse, hvor ca. 1200 danskere mellem 18 år og 80 år har svaret på spørgsmål om grønne områder og sundhed.

Det er den grundlæggende oplevelse af at være ude i naturen, at bruge sine sanser og at være i grønne omgivelser der er afgørende for at folk bruger de grønne områder. Derudover finder folk det decideret afstressende at komme væk fra larm og komme væk fra tæt befolkede områder.

Det er særligt den helt nære natur, folk bruger i hverdagen men skoven hører fortsat til blandt de mest populære og mest besøgte landskaber hvor folk føler sig bedst tilpas. Der er tidligere lavet danske undersøgelser der belyser hvordan vi benytter skovene til friluftsliv. Det kan du læse mere om på trae.dk i artiklen “Skovenes rekreative værdi i Danmark”.

Til kamp mod livsstilssygdommene

Natur og grønne områder er en vigtig ressource i vores hverdag i forhold til stress og almindeligt velbefindende. På baggrund af undersøgelsen konkluderer forskerne at parker og bynære skovområder bør få en langt mere fremtrædende rolle i bestræbelserne på at forebygge en række velfærdssygdomme.

Undersøgelsen ligger i forlængelse af en række internationale studier hvor forskere siden midten af 80’erne har arbejdet på at dokumentere de grønne områders sundhedsfremmende effekt.

Resultaterne fra undersøgelsen præsenteres i hæftet: ”Natur og grønne områder forebygger stress”. Du kan downloade hæftet på Skov & Landskabs hjemmeside eller ringe til Hanne Kongstad Mortensen på tlf. 3528 1861 hvis du ønsker et trykt eksemplar af hæftet.

Yderligere oplysninger om forskningsprojektet kan fås ved henvendelse til seniorrådgiver Karsten B. Hansen, tlf. 3528 1786, kabh@kvl.dk.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×