Noahs Ark genskabt af svensk træ

0

6.000 kubikmeter svensk fyrretræ er blevet til en hollandsk kopi af Noas Ark. Den 135 meter lange ark er blevet en stor attraktion i Holland.

Af -

Kopi af Noahs Ark

Den hollandske snedker, iværksætter og millionær Johan Huibers har med et hold af 40 snedkere bygget en imponerende og fuld kopi af Noahs Ark.

Så præcist som det har været muligt er Arken bygget efter mål og dimensioner som beskrevet i Biblen.

Dvs. at den færdige kopi er cirka 30 meter bred, 23 meter høj og 135 meter lang.

Båden er bygget med tre etager og er indrettet med scener fra skabelsen, syndfloden og andre beretninger fra Biblen. Man kan også se film der fortæller om arken og Biblen.

Svensk træ svarende til 240 villaer

Træet til den store båd købte hollænderen i Sverige. Nærmere bestemt fra Malmbäck i Småland hvorfra hele 6.000 kubikmeter fyrretræ er blevet sendt til Holland.

I Sverige bruges der i gennemsnit ca. 25 kubikmeter til at bygge et normalt træhus. Det betyder at man kunne have bygget 240 villaer af den samme mængde træ.

Beretter om Biblen og sin tro

Visionen for den hollandske iværksætter er at berette om Biblen og sin kristne tro. Huibers er kreationist, dvs. at han tror at jorden blev skabt bogstaveligt som beskrevet i Biblen (modsat læren om evolution) og vil med sit byggeri levendegøre skabelsesberetningen og arken, sådan som den var for årtusinder siden

Han ønsker at folk selv skal læse Biblen efter besøget i arken. ’Jeg er ikke prædikant, jeg er snedker. Jeg prædiker med min båd’, udtaler han til Dagan.se.

De fleste besøgende kommer dog af ren nysgerrighed.

”Cirka 80 % af de folk, der kommer, er ikke kristne, men bare nysgerrige,” siger Johan Huiber til Dagen.se.

800 besøgende

Arbejdet begyndte i 2009. Knap 4 år senere kunne arken åbne for besøgende i juni 2012.

Arken er så stor at den, ud over udstillingen, også bliver brugt til kontor-lejemål, seminarer, møder og undervisning af skole-klasser. Derudover er arken indrettet med restaurant med plads til 300 mennesker.

Siden åbningen i juni har publikum strømmet til arken som ligger for kaj i byen Dordrecht . I gennemsnit har der været 800 besøgende om dagen.

Entré koster 12,5 euro for voksne og 7,5 for børn.

Fakta

Læs mere:

Kilder:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×