Nordamerikas højeste træ-kontorbygning afsløret af Kronprins Frederik

0

Danske 3xN fik besøg af selveste kronprinsen, da modellen af deres nye, 42 meter høje kontorbygning i træ blev afsløret i Toronto.

Af -

Udover Justin Bieber, Bryan Adams og Degrassi Junior High er Canada især kendt for sin storslåede natur med brusende floder, livsfarlige brune bjørne – og gigantiske skovarealer. Nu skal nogle af de mange træer bruges til at realisere den kontorbygning i Toronto, som det danske arkitektfirma 3xN har designet.

En model af T3 Bayside, som bygningen skal hedde, blev afsløret af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik ved åbningen af 3XNs soloudstilling ”Waterfront Architecture: Placemaking and Context” i Toronto.

Foto: Arthur Mola

T3 Bayside skal danne rammen om fleksible kontormiljøer og samtidig skabe forbindelse mellem Torontos nye havnekvarter og resten af byen. Bygningen bliver med sine 10 etager fordelt på 42 meter den højeste moderne kontorbygning udført i træ i hele Nordamerika. Facaden i glas sikrer en optimal udnyttelse af dagslys samt udsigt over Lake Ontario.

Trækonstruktion skaber et varmt miljø

T3 Bayside bliver den højeste, moderne kontorbygning i træ i Nordamerika. At bygge i træ har en lang række fordele både i forhold til bæredygtighed og indeklima, opførelsen tager kortere tid og selve konstruktionen er designet til at kunne skilles ad igen, så alle dele kan genbruges i en ny bygning eller til andre formål.

Da træ er et let materiale, kræver det færre ressourcer at håndtere og transportere og det er muligt at behandle materialet med naturlige midler uden gift for at forebygge råd. Træ skaber god akustik, og eftersom træ kan ånde, kan det optage og frigive fugt og bidrager på den måde til et naturligt reguleret indeklima.

”Med Canadas enorme skovarealer er det oplagt at bygge i træ. Den synlige trækonstruktion giver bygningen et markant udtryk og skaber samtidig et varmt og taktilt miljø for bygningens brugere. Desuden er miljøbelastningen ved en træbygning markant lavere end betonbygger”, siger Jens Holm, partner og leder af 3XNs kontor i New York, i en pressemeddelelse.

Kilde: 3xN

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×