Ny rapport: Træ bidrager med 77 mia. kroner til samfundsøkonomien

0

En ny analyse viser, at træ bidrager markant til samfundsøkonomien og skaber arbejdspladser i hele landet. Det skriver organisationerne bag rapporten i nedenstående pressemeddelelse.

Af

Danske virksomheder, der bruger træ som råvare, bidrager til det danske samfund med 115.300 jobs og med hele 77 milliarder kroner til BNP. Det viser en ny analyse, som for første gang kortlægger, hvilken betydning bl.a. skovdrift, møbelproduktion, træindustri og anden trævirksomhed har for det danske samfund.

Bag analysen står organisationerne Træ- og Møbelindustrien i DI, Dansk Skovforening, Dansk Energi, Dansk Træforening og Brancheforeningen Danske Byggecentre, og virksomheden Ørsted, som tilsammen repræsenterer virksomhederne indenfor træsektoren i Danmark.

De færreste tænker på Danmark som en stor nation inden for træ og sektoren lever et forholdsvis stille og upåagtet liv. Men ifølge initiativtagerne til analysen, så er det nu for første gang dokumenteret at træsektoren spiller en betydelig rolle i Danmark.

Analysen viser at branchen beskæftiger medarbejdere med vidt forskellig baggrund. Faglærte og ufaglærte udgør størstedelen af de beskæftigede i træsektoren med omtrent 4 ud af 5 medarbejdere, mens de resterende fordeles nogenlunde ligeligt mellem korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

Træsektoren skaber arbejdspladser over hele landet og har stor betydning for beskæftigelsen i Danmarks såkaldte yderområder.

Danske trævirksomheder bidrager dog ikke kun med arbejdspladser og økonomi. De udnytter på mange forskellige måder råvarens klimamæssige egenskaber. Dels i skoven, i byggeriet, til møbler, emballage og papir og ikke mindst i energisektoren.

Træ er nemlig et evigt fornybart materiale, der binder CO2. Og i en verden med knaphed på ressourcer og stigende temperaturer bliver det stadig mere afgørende at tage højde for materialers fornybarhed og klimaftryk. Træ spiller altså vigtig rolle for omstillingen til et fossilfrit samfund. Og den betydning kan kun blive større, hvis vi i Danmark gør mere for at udnytte det store klimapotentiale som dette fornybare råstof tilbyder.

Initiativtagerne til analysen peger på, at vi i Danmark skal sikre en fortsat positiv udvikling i sektoren. Det kræver gode rammevilkår og at der er en fornuftig balance mellem biodiversitet, rekreative interesser og træets anvendelse til bl.a. møbler og byggematerialer, udvikling af nye biomaterialer og resttræ til energiformål, at træ sidestilles og har lige vilkår med andre materialer i byggeriet og at skovarealet fortsat øges i både Danmark og i Europa.

Læs rapporten: Træsektorens bidrag til samfundsøkonomien

Parterne bag rapporten er Træ- og Møbelindustrien, Dansk Skovforening, Danske Byggecentre, Dansk Træforening og Dansk Energi

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.