Ta’ på skovtur med Google

0

Kom helt ud i skoven med Google Streetview. Det giver muligheden for at ta’ på skovtur uden af få hverken kolde tæer eller grannåle i skoene.

Af

Helt ud i skoven med Google Streetview

Googles Streetview-bil kørte sidste sommer Danmark tyndt for at tage billeder af de danske veje. Den danske udgave af Streetview kan nu ses på maps.google.dk

På skovtur foran computeren

Alt imens vi venter på at sne og frost bliver til sol og sommer, er der således kommet en mulighed for at bevæge sig rundt til sommerklædte danske skove. Og det vel at mærke hjemme i varmen foran computeren og uden at få hverken kolde tæer eller grannåle i skoene.

Skovturen foran computeren er imidlertid kun en ringe erstatning for den ægte vare. Alligevel kan turen kan varmt anbefales på en kold vinterdag.

Sparsom dækning af skovene

Google har kun taget billeder af offentlige veje og gader og mange steder på landet er dækningen af vejnettet yderst sparsomt. Derfor er det også langtfra alle skove man kan besøge med Google Streetview.

Prøv det selv

Brug linket for at gå til Google Maps. Træk den lille orange mand i venstre hjørne hen på det sted på kortet, hvor du gerne vil bevæge dig ned i gadeniveau. Samtidig indikerer den blå markering hvor billeder i gadeniveau er tilgængelige. Kig efter hvor den blå markering fører igennem et skovområde.

Guide til udvalgte skove

Nedenfor har vi indsat billeder fra udvalgte vejstrækninger der kører igennem skove. Klik på pilene for at navigere i billederne eller klik på “Vis stort kort” for at åbne et større kort.

Raadvad

Dyrehaven/Jægersborg Hegn, nord for København

 
Vis stort kort

Gribskov

Nordsjælland

 
Vis stort kort

Gl. Estrup Skov

Djursland

 
Vis stort kort

Vilsbøl Plantage

Thy, Nordvestjylland. Udsigt over Vandet Sø

 
Vis stort kort

 

Info om Google Streetview

Streetview er udviklet til at gøre det nemmere at finde vej, når man befinder sig på gadeplan, end med et kort. Med Streetview er det muligt at orientere sig om hvordan stedet ser ud, inden man skal besøge en bestemt adresse.

Streetview fungerer ved, at Google kører rundt i særlige biler, og i visse tilfælde også på cykler, udstyret med 360 graders fotoudstyr og GPS. Dermed er det muligt at se et 360 graders panorama fra en vilkårlig vej, som Google har besøgt.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk foreslår:

Spørgsmål og Svar om træ

Herunder kan du læse svar på spørgsmål om træ stillet til Træ.dk's træeksperter.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.