Tags:

Skovrejsningsprojekt runder en million træer

1

Skovrejsning ved Odense kommer til at runde en million træer, bl.a. ved hjælp af Folkeskoven. Få skattefradrag for dit private og velgørende bidrag til skovrejsning.

Af -

Skovrejsning ved Odense

Elmelund Skov ved Odense kan  se frem til at blive 30 % større. Naturstyrelsen, Odense Vandværk og Odense Kommune har nemlig givet håndslag på at opkøbe jord, så skoven kan blive udvidet.

Planen er at der i de kommende år skal plantes yderligere 300.000 træer. Med de træer der allerede er plantet i Elmelund Skov, kommer tilplantningen til at runde en million.

– Dermed bliver der plads til endnu mere friluftsliv, endnu mere natur, og at endnu flere af Odenses borgere kan slukke tørsten i rent drikkevand fra grundvandet under skoven, siger direktør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen.

Efter planen skal der over de kommende 10 år opkøbes 140 hektar jord til skovrejsningsprojektet. Det svarer til 1.700 parcelhusgrunde. Det forventes at koste Vandcenter Syd, Odense Kommune og Naturstyrelsen omkring 30 millioner kroner.

Skovrejsning afhængig af borgerne

Ifølge Naturstyrelsen har lodsejere og borgere nøglen til succes for det store skovrejsningsprojekt.

”I første omgang håber vi, at lokale jordejere har lyst til at sælge jord til projektet, og dernæst skal vi i tæt dialog med borgerne om, hvordan de nye skovområder skal indrettes med lysninger, stier, bænke og vandhuller, siger Peter Ilsøe.

Derfor vil Naturstyrelsen i den kommende tid kontakte lodsejere i området og fortæller om mulighederne for at sælge jord til Elmelund Skov.

Største skovrejsning i 20 år

Skovrejsningsprojektet i Elmelund Skov startede tilbage i 2002. Med sine 350 hektar er det den største enkeltstående skovplantning i 20 år.

De nye træer i Elmelund Skov bliver sat i jorden i takt med at Naturstyrelsen får købt ny jord til projektet.

Skovrejsning Elmelund

Plantningen af Elmelund Skov startede i 2002. En del af de en million træer, som projektet kommer til at tælle, er plantet som en såkaldt Folkeskov, doneret af privatpersoner og virksomheder. Fotoet her er fra plantningen af Elmelund Folkeskov.  Foto: Growning Trees Network

Folkeskove

Den største del af tilplantningen i den eksisterende Elmelund Skov er finansieret af Naturstyrelsen, mens en mindre del er finansieret som en såkaldt Folkeskov, med velgørende bidrag fra privatpersoner og virksomheder.

Folkeskove har bidraget til skovrejsning i det meste af landet med målet om at sikre rent drikkevand og renere luft langt ud i fremtiden.

Få skattefradrag for bidrag til skovrejsning

Som noget nyt kan privatpersoner nu opnå skattefradrag, på linje med velgørende bidrag til foreninger, fonde, mv. der er godkendt af SKAT, på op til 15.200 kroner om året, når der doneres penge til etablering af folkeskove.

Hos Growing Trees Network, der organiserer tilplantning af folkeskovene, håber man at det vil føre til flere donationer til at rejse endnu mere skov i hele Danmark.

Et træ koster kr. 20 pr. stk. hvilket inkluderer klargøring af jorden, træet, plantning og 3. års vedligeholdelse. Dernæst overtager kommunen vedligeholdelsen til evig tid.

Skattefradrag til skovrejsning

  • Som privatperson kan du få fradrag for gaver til velgørende foreninger, fonde, stiftelser, institutioner og religiøse samfund, der er godkendt af SKAT.
  • Growing Trees Network Foundation S/I er godkendt af SKAT som velgørende forening.
  • I 2016 er fradraget højst 15.200 kroner.
  • Et træ koster kr. 20 pr. stk.
  • Prisen inkluderer klargøring af jorden, træet, plantning og 3. års vedligeholdelse.

 

 

Et særligt forhold til skoven

Når de nye folkeskove indvies er alle inviteret til at deltage i den festlige indvielse og hjælpe  med at plante Folkeskovens sidste træer.

“Det giver et helt særligt forhold til skoven, når man selv er med til at plante træerne og det giver en helt speciel og bred opbakning til de her skove i lokalsamfundet”, fortæller Lars Heiselberg, der er organisator bag Folkeskoven.

De nye folkeskove skyder i disse år op rundt omkring i Danmark. Og flere steder bygges der sheltere, madpakkehuse mm. som institutioner, skoler og alle andre kan have glæde af.

Se mere på www.growingtrees.dk

 

En kommentar

  1. Jim Hansen siger:

    Hej! Er ny her på siden:
    Men kunne godt tænke mig at vide: Hvilke typer træer der plantes?.
    For Det er vel ikke ligegyldigt,hvis man tænker på den fremtidige vedligeholdelse..
    Samt hvilket træ der kunne blive brug for i fremtiden ?.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×