To timer med træ om ugen forbedrer din sundhed

4

Et nyt studie har undersøgt, præcist hvor meget natur der skal til for at gøre en forskel i folks sundhed og velbefindende.

Af -

Forskning bliver ved med at bekræfte den gamle sandhed om, at tid tilbragt i naturen gør noget godt for menneskers krop og sind. Når vi opholder os i det grønne, reducerer vi nemlig samtidig risikoen for blandt andet diabetes, hjertesygdomme, stress og for højt blodtryk, viser et studie fra University of East Anglia, mens et andet studie viser, at bare det at kigge på noget natur – om det så er et træ i haven eller en blomst i vindueskarmen – i sig selv ”booster” lykkefølelsen.

Nu har et nyt, stort studie fra University of Exeter klarlagt, præcis hvilken dosis af Moder Natur, man skal indtage, for at høste de sundhedsmæssige fordele.

Det magiske tal er to timer om ugen – mindst. Og det er underordnet, om de to timer er på én gang eller er delt op i mindre bidder.

Et realistisk mål

Ifølge universitetet rapporterer mennesker, der bruger mindst 120 minutter i naturen om ugen, om en signifikant højere grad af godt helbred og højere psykologisk velbefindende end dem, der ikke besøger naturen overhovedet i løbet af en gennemsnitlig uge.

Mere overraskende fandt ingen af de sundhedsmæssige fordele vej til dem, der havde været i naturen i mindre end 120 minutter.

Undersøgelsen har analyseret data fra knap 20.000 mennesker i England og konkluderer, at de to timers natur-dosis gælder på tværs af køn, alder, arbejdsmæssige forhold, etnicitet og bopæl – og endda også for mennesker med kroniske sygdomme eller handikap.

”Det har altid været velkendt, at det er godt for folks helbred og velbefindende at være ude i naturen, men indtil nu har vi ikke været i stand til at sige, hvor meget tid der er tilstrækkelig”, siger hovedforfatteren bag rapporten, Dr. Matthew White fra University of Exeter Medical School til The Guardian.

”To timer om ugen er forhåbentlig et realistisk mål for mange mennesker, især i betragtning af at man kan sprede de 120 minutter ud over en hel uge for at opnå fordelene.”

Undersøgelsens resultater er vigtig viden for læger – men så sandelig også for dem, der tegner og bygger vores byer. Vi har brug for endnu flere bytræer og grønne områder!

Her kan du se Dr. White fortælle om undersøgelsen og dens resultater:


Kilde: The Guardian og Scientific Reports

 

Fakta

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

4 kommentarer

 1. Lise Lund siger:

  Kære Jer. Hvad mon definitionen på natur er??? Kan det også være en landsby med træer og haver alle steder? At være i naturen er vel også at være i sin egen have? Jeg synes i hvert fald, at også det at være i haven hjælper. Det ville være godt, hvis I definerede nærmere i en artikel, hvad I mener med natur. MVH og tak for artiklen fra Lise Lund, Rask Mølle

 2. Lise Lund siger:

  Nå, det gik lidt hurtigt for mig – jeg havde ikke set den lille film, da jeg skrev 1. kommentar… 🙂

 3. lotte tauber lassen siger:

  Lotte Tauber Lassen enig det er sundt at opholde sig i naturen???? men jeg kan nu ikke lade være med at reagere på sproget .. vende den om og spørge om de to timers selskab mon også forbedre træets sundhed????????? I mødet mellem 2 er der jo altid en “gensidighed” og det møde synes vi så blinde over for … forleden læste jeg om ko-yoga, hvor græssende køerne nu bruges som “iscenesættelse” for yogakuser … og det lød ikke som om man havde overvejet om køerne mon hellere ville græsse i fred … Naturen er ikke ”en dosis, man skal indtage, for at høste de sundhedsmæssige fordele”. Vi er af natur og naturen er det livsgrundlag, vi alle er underlagt. Hun er også den store og egentlige læremester, som vi hellere må begynde at lytte til☺

 4. Randi siger:

  Kære Lotte
  Dejligt at høre en der taler for naturen. Ja vi skal netop give begge veje.
  Det kan jo være så simpelt som at samle det skrald man finder på sin vej.
  God sommer 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×