Tags:

Hooked på træ

0

Leon Hobro blogger om sin uddannelse til skov- og træteknik-ingeniør i Sverige og skriver om skovbrug, trælære, bæredygtigt træbyggeri, tørringsprocesser, produktudvikling med træ - og masser af andet træ-guf.

Af -

Som så mange andre midt i livet overvejede jeg at opgradere mine kundskaber. Derfor ledte jeg efter kurser på det lokale universitet her i Växjö, hvor jeg bor sammen med min familie. Produktudvikling, industriel økonomi, logistik og organisationsstyring var højt på listen over interessante emner. Ved et tilfælde kom uddannelsen som Skov- og træteknik ingeniør op på min søgeliste, og da jeg alligevel ”kun var inde at kigge”, så klikkede jeg på linket.

I mange år var min opfattelse af træ og skov, at træ var noget, tømrerne og snedkerne arbejde med, og at skoven var et sted, man gik en tur i med ungerne om søndagen – og det på trods af at min kones familie ejer skov her i Sverige.

Foto: Leon Hobro

Men bare et par linjers læsning lærte jeg mig, at træ og skov er så meget mere end bare det. Træ er fx et råstof, som vi har rigeligt af, men er dårlige til at benytte –  selvom brugen af træ bidrager til en sund cyklus og et godt miljø. Træ giver faktisk også mennesker en anden følelse end stål og plast og er derfor et af de mest almindelige materialer i interiør, møbler, vægge og gulve.

Jeg læste videre, og det gik op for mig, at uddannelsen ville tage mig gennem hele kæden fra skovbrug til færdigt produkt og indeholdt alle de dele, som jeg synes er spændende. Jeg var hooked!

Min mål med denne blog er at dele ud af den viden og de erfaringer, jeg lærer mig igennem min rejse. Uddannelses afdeling for skov- og træteknik, hvor jeg studerer, har et tæt samarbejde med instituttet for bæredygtig energi, byggeteknik og maskinteknik (produktudvikling). Derfor vil jeg, så tit det er muligt, også skrive om spændende forskning, konferencer og workshops.

Mine indlæg vil rette sig både mod fagfolk og andre, som synes, det er spændende at lære lidt mere om skov og træ.

Foto: Leon Hobro

 

2

Leon Hobro

Leon Hobro er blogger på træ.dk. Vi gør opmærksom på, at bloggen er udtryk for Leon Hobros egne holdninger, som træ.dk ikke nødvendigvis deler og derfor heller ikke kan holdes ansvarlig for.

Profil

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Leon Hobro

Hooked på træ

Leon Hobro blogger om sin uddannelse til skov- og træteknik-ingeniør i Sverige og skriver om skovbrug, trælære, bæredygtigt træbyggeri, tørringsprocesser, produktudvikling med træ - og masser af andet træ-guf.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×