Skov- og landskabsingeniør – en af træets uddannelser

Her kan du læse om uddannelsens indhold og adgangskrav samt om mulighederne for job som skov- og landskabsingeniør.

Skov- & landskabsingeniører uddannes på Skovskolen i Nødebo nord for København. Skovskolen er en afdeling under Københavns Universitet. Uddannelsen varer 4 år og indeholde både praktik og teoretisk undervisning. En skov- og landskabsingeniør har kernekompetencer indenfor drift og forvaltning af naturområder.

Se og hør om de studerendes oplevelse af uddannelsen.

Uddannelsens indhold

Uddannelsen er tilrettelagt som en mellemlang videregående uddannelse med status af professionsbachelor. Et særkende er, at der i uddannelsen lægges betydelig vægt på at kombinere teori og praksis. Det sker både gennem valgfag, projekter og praktik men også i de mere teoretiske kernefag.

Uddannelsens teoretiske kernefag udgøres af økonomi, skovforvaltning, naturpleje og genoprettelse, jura samt organisation og ledelse.

Uddannelsen veksler mellem ekskursioner, praktik og skolebænken.

Jobbet som skov- og landskabsingeniør

Skov- og landskabsingeniører har traditionelt opnået ansættelse som skovfogeder indenfor det private og det offentlige skovbrug. Selvom det fortsat er skov- og landskabsingeniørerne, der bestrider disse stillinger, er der i dag mange af de uddannede, der bliver ansat uden for skovgærdet, hvor de beskæftiger sig med landskabs- og naturforvaltning i bredeste forstand.

Således kan skov- og landskabsingeniører landet over skrive så forskellige titler som forskningsassistent, råtræopkøber, planteskoleleder, miljøchef mfl. på deres visitkort. På foreningen Danske Skov- og Landskabsingeniørers hjemmeside kan man finde en række profilbeskrivelser af skov- og landskabsingeniørernes alsidige arbejdsfunktioner.

Adgangskrav

Der er flere muligheder for at blive optaget på uddannelsen. Uddannelsen kræver enten en gymnasial eksamen eller eller en jordbrugsfaglig uddannelse, samt specifikke adgangskrav. Uddannelsen til skov- og landskabsingeniør tager 4 år, hvoraf op til 1 år er praktik i skoven.

Som skov- og landskabsingeniør kan du bl.a. videreuddanne dig til forstkandidat.

Hvor finder du mere information?

Du kan finde yderligere oplysninger om uddannelsen til skov- og landskabsingeniør på:

Skovskolen

Nødebovej 77 A
3480 Fredensborg
Telefon: 3533 1500
https://skovskolen.ku.dk/

Uddannelsesguiden

Du kan også finde mere information om uddannelsen til Skov og Landskabsingeniør på Uddannelsesguiden: Skov- og landskabsingeniør

Fakta

Modtag gratis nyt om træets uddannelser:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs også:

TEMA: Uddannelser med træ

Drømmer du om en liv med træ i skoven eller med at forarbejde træ? Så find din træuddannelse her.

Forstkandidat – en af træets uddannelser

Forstkandidaten forener naturens interesser med hensynet til både produktion og rekreative formål i en balance mellem benyttelse og beskyttelse af skov og natur.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×