Vi bygger videre

3

Det går fremad med det bæredygtige sommerhusbyggeri, og huset er så småt ved at tage form indvendigt.

Af -

Læs forrige indlæg om Jettes sommerhusbyggeri her.

Typehusproducenten stod for råhuset, og leverede materialerne til det indvendige. Men derfra skulle jeg så selv træde i karakter og gøre mig klog på noget, jeg bestemt ikke ved så meget om.

Men løsningen var/er at tage en ting ad gangen. Og spørge og spørge og spørge. Og det er er faktisk nyt for mig – jeg har oftest skullet forsøge at svare på nogle af livets store spørgsmål. Men at bygge hus er enormt konkret og håndgribeligt. Og helt fantastisk – og helt nede på jorden.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

I trygge hænder

Efter byggefirmaet var færdige, kom andre håndværkere til. De fleste var lokale, som jeg fik anbefalet, når jeg spurgte mig for. Det var praktisk, at de havde firma lige i nærheden, for så kunne de hurtigt komme, hvis der lige var behov for det.

Mit kendskab til praktisk arbejde – hvad enten det er tømrerarbejde eller elektrikerarbejde – det er nærmest ikke eksisterende. Så det har været en positiv oplevelse at kigge indenfor i deres verden. At lære så dygtige og kompetente håndværkere at kende, med en masse gode idéer og fine løsninger til dette og hint, har bestyrket mig i, at det er en rigtig god idé at have fagfok til at udføre det arbejde, de har ekspertise inden for 🙂

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Forsinkelser og ventetid

Sidst i marts stod råhuset færdigt – og byggefirmaet havde virkelig lavet et flot stykke arbejde. Men der var ikke helt styr på den sidste leverance (af træ til indvendig beklædning), så det hele blev skubbet 5 uger, og tømreren kom først i gang i begyndelsen af maj. Det var frustrerende. Men træet skulle være tørt og klart, før det kunne bruges. Og fordi jeg havde valgt at bygge med certificeret træ, så var det åbenbart lidt vanskeligere at skaffe.

Men mens der blev ventet, blev der lagt gulv, toilettet blev bygget op i gipsplader, maleren kom i gang, hvorefter murer og elektriker tog over. Det blev så fint.

Huset blev afleveret med et indvendigt skelet til vægge. Omkring dem blev der sat douglas-brædder og isoleret med 95 mm træfiberisolering i bats. Træfiberisolering er lidt trægt at skære i, men det klør ikke og der behøves ikke maske eller handsker.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Og herefter kom der ligesom skred i tingene.

Der blev bygget brændeovnsmøbel med ny svanemærket brændeovn i den ene side og komfur og ovn på den anden side. I badeværelset blev der sat fliser op i brusenichen og lagt fliser på gulvet, hvor der også blev indlagt gulvvarme.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Minimalt spild

Tømreren havde et godt øje for detaljer, så overskudstræ fra bordplader blev brugt til at lægge over cisternen i badeværelset og lagt over underskab, hvor vaskemaskinen skal stå.

Der er virkelig blevet tænkt i at undgå spild af træ. Det samme gjorde sig gældende da der skulle laves fodlister – her var det overskud fra loftsbrædder, der blev savet til, så der kunne laves en fin afslutning i rummene.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Den sidste uge tømreren var der, gik det stærkt. Der blev opsat køkken – som også er en model lavet i certificeret træ.

Bordpladen, som er i Nyatoh, havde jeg købt i et almindeligt byggemarked. Det var langt billigere end hos køkkenfirmaet og stadig i en fin kvalitet.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Køkkenet tager form. Der kom også endelig døre i – tænk at man kan blive så glad af blot at se en dør 🙂 Foto: Jette Rosendal.

Og endelig blev der lavet inddækning til alle vinduer og døre. Det var en fantastisk følelse, da tømreren lige op til pinse skrev, at nu var han færdig og sagde tak for denne gang 🙂 Han havde virkelig lavet et flot arbejde, men også efterladt lidt oprydning til os 🙂

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Men så var det jo til at se, hvor langt vi kom. Og dejligt at få det pap fjernet, som havde ligget beskyttende på gulvet i flere måneder. Det er et skønt, lyst og lækkert gulv, der dukkede op – og rigtig rart at gå på.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

Byggeriet lakker mod enden

Nu mangler elektrikeren at færdiggøre sit arbejde, det samme gælder maler og vvs – men det er helt klart til at se en ende på.

Og dermed mulighed for at holde sommerferie i huset – som har fået navnet Kærnehuset.

Vi bygger videre - sommerhus - Jette Rosendal.

Foto: Jette Rosendal.

4

Jette Rosendal

Blogger om byggeri af nyt træsommerhus af bæredygtige materialer.

Profil

3 kommentarer

 1. Lars Bomholt siger:

  Hej Jette
  Spændende at følge dit byggeri
  Er det et brændefyret komfur/ovn du har installeret ?

 2. Jette Rosendal siger:

  Hej Lars. Tak for din kommentar – det er dejligt, at andre kan have lidt glæde af nogle af mine iagttagelser og erfaringer 🙂
  Brændeovnsmøblet er bygget op af scamotec plader – et let materiale af moler – og i det er der indsat en almindelig lille brændeovn i den ene side – og på den anden side er monteret et induktionskomfur og almindelig indbygningsovn.
  Der kommer et lidt tydeligere billede af det, i det sidste indlæg om byggeriet.
  Venlig hilsen
  Jette

 3. Betina Elise Vedsted Christensen siger:

  Hej Jette
  Meget spændende læsning. Jeg er lidt nysgerrig på hvordan budget og regnskab har været i denne byggeproces.
  Jeg syntes det er mega svært at gennemskue som grøn ikke erfaren sommerhus nybygger???? er det noget du vil dele
  Bedste hilsner Betina

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Jette Rosendal

Huset blev færdigt

Efter flere års arbejde og planlægning kan sommerhuset endelig tages i brug. Læs fjerde blogindlæg om Jettes sommerhus her.

Vi bygger videre

Det går fremad med det bæredygtige sommerhusbyggeri, og huset er så småt ved at tage form indvendigt. Læs tredje blogindlæg om Jettes sommerhus her.

Et sommerhus tager form

Et typehus udelukker ikke personligt præg og bæredygtige valg.

Fra tanke til handling – nyt træsommerhus ved Falsled

Hvis man knap nok kan slå et søm i et bræt - så er det godt at man kan købe og få overdraget et nøgleklart typehus. Læs nyt blogindlæg på Træ.dk.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×