100 historiske træskibe lægger til kaj

0

I pinsen lægger 100 imponerende, historiske træskibe til kaj i Helsingørs Kulturhavn, når Træskibs Sammenslutningens årlige træf finder sted i Helsingør.

Af

Der er noget helt særligt ved træskibe, og fra d. 18. til d. 20. maj kan du opleve det fantastiske håndværk helt tæt på i Helsingørs Kulturhavn.

“Jeg glæder mig til at nyde synet af de gamle træskibe, der kommer til at ligge side om side i vores smukke Kulturhavn, og sammen med resten af kommunen byde de mange besøgende velkommen til Helsingør,” siger Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, og fortsætter:

“Træskibenes pinsetræf passer perfekt til Helsingørs DNA. Træskibene minder os om vores fortid som værftsby, men også om den nutid og fremtid Kulturhavnen har som omdrejningspunkt for kæmpestore events. Træskibenes besøg viser havnens potentiale som en historisk kulturhavn med et maritimt miljø og smukke skibe, så langt øjet rækker”.

Fredag d. 18. maj er der indsejling til Helsingør Havn for de 100 historiske træskibe, og om lørdagen er der stort præsentationssejlads, hvor alle skibene runder Kronborg, før de vender tilbage mod havnen.

Man kan bl.a. komme ud at sejle, få sig en snak med en skipper på et af de ’åbne skibe’ og komme på bådebyggerværksted på havnen og i værftshallerne.

Dansk kulturarv og maritime aktiviteter

“Historiske Træskibsdage i Helsingør er autentisk sejlende dansk kulturarv, og er det stævne i Danmark, der hvert år samler flest historiske fartøjer,” siger Merete Ettrup fra Træskibs Sammenslutningen:

“Stævnet falder først på sejlsæsonen, hvor skibene fremstår allersmukkest, frisk fra forårsklargøringen. Vi glæder os til at fortælle om det maritime håndværk og sejlkundskaber. Og ikke mindst glæder besætningerne sig til at dele maritime historier og minder med alle de folk, der kommer om bord på skibene”.

Der vil både være maritime oplevelser for børn og voksne, og langs havnekajen vil der være en lang række markedsboder og maritime events.

Man kan blandt andet blive klogere på uddannelser til søs, overvære en historisk losning af varer, deltage i ’sejl sikkert’ aktiviteter, overvære kapsejladser og komme om bord på Legeskibet.

I løbet af arrangementet bliver der desuden bygget et stort trækunstværk på havnen af kunstneren Carl Krull, som man kan følge med i.

’Historiske Træskibsdage i Helsingør’ arrangeres i et samarbejde mellem Træskibs Sammenslutningen, Helsingør Kommune, M/S Museet for Søfart og Helsingør Havne.

Historiske Træskibsdage i Helsingør

Fredag d. 18. maj: Indsejling til Helsingør Havn ca. kl. 14.30 – 15
Lørdag d. 19. maj: Præsentationssejlads kl. 12 – 15
Søndag d. 20. maj: Officiel afsejling kl. 13

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Forelsket i Anna Møller

Se det flotte skib blive restaureret.

Bådebygger – en af træets uddannelser

Læs mere om hvordan man bliver bådebygger.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.