Arkitektstuderende med fokus på træ

0

Kursus med fokus på træ bringer danske arkitektstuderendes projekter til Viserum Konsthall og Nordens største udstilling om træ og bæredygtighed.

Af

En gruppe studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole – afdelingen for arkitektur, proces og projektudvikling – har i samarbejde med Center for Industrialiseret Arkitektur (CINARK) opført tre strukturer i 1:1 ved Virserum Konsthall.

Strukturerne er opført til TRÄ2013, som er Nordens største udstilling om træ og bæredygtighed.

Læs mere her: Viserum Konsthall

 

Sunbath Foto Milda Naujalyte

Ét af tre værker lavet af studerende fra Arkitektskolen. Værket, som bærer titlen Sunbath, kan ses på Viserum Konsthall. Foto: Milda Naujalyte

Træ og bæredygtighed

Baggrunden for CINARK’s deltagelse i TRÄ2013 er centrets fokus på træ og bæredygtighed.

De studerendes forårssemester havde nemlig fokus på træ som arkitektonisk udgangspunkt og på dets rolle i det industrialiserede boligbyggeri og derfor var det oplagt indgå i et samarbejde, hvor der blev arbejdet i 1:1 med limtræ

Gennem en workshop i starten af februar afprøvede de studerende i modeller i 1:20 og 1:10 hvilke arkitektoniske muligheder limtræ giver.

To kubikmeter limtræ

Hvert hold studerende havde 2 m3 limtræ i standarddimensioner til rådighed, og de skulle selv planlægge og opføre deres model på fire dage – kun med brug af håndværktøj.

Af de studerendes projekter blev tre udvalgt til at blive opført ved Viserum Konsthall.

Intensive dage

På fire intensive dage i maj blev de tre strukturer opført og kan altså ses ved Viserum Konsthall frem til  8. december 2013.

Rigidity foto Kristy Tuurmann

Rigidity. Foto: Kristy Tuurmann

 

Span and Mass foto Jason Treherne

Span and Mass. Foto: Jason Treherne

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.