Dansker er første kvindelige atlet ved VM i Timbersports

0

Den 28.-29. oktober er Partille Arena i Sverige vært for ekstremsportens mest prestigefyldte konkurrence, VM i Timbersports. Det danske landshold skriver her historie, da Felixia Banck bliver den første kvinde til at stille op i et verdensmesterskab.

Af

I løbet af den intense konkurrencesæson i ekstremsporten Timbersports®, der startede i maj, er danske atleter kommet på scenen i både nordiske og europæiske konkurrencer. Gennem sæsonen er der blevet dannet et landshold, og ved de nordiske mesterskaber i august stillede de op sammen for første gang inden sæsonens højdepunkt – VM i Gøteborg.

Med på holdet er Felixia Banck, som bliver den første kvindelige atlet til at deltage i et Timbersports® VM.

“Det er på tide, at flere kvinder indtager Tiimbersports®-scenen – også ved et VM. Jeg er både stolt og beæret over at repræsentere Danmark, og håber, at det kan åbne døren for flere kvindelige atleter i fremtiden”, siger Felixia Banck og fortsætter:

“Jeg er ved at komme mig over en skade, og nu bruger jeg mange timer med min motorsav hver dag for at træne Stock Sav disciplinen. Jeg føler, at min form er ved at blive rigtig god, og jeg ved også, at alle i teamet arbejder hårdt på at blive endnu bedre og være klar til at træde op på konkurrencescenen.”

Save og økser

Over 100 atleter fra 20 nationer indtager den 28.-29. oktober Partille Arena, som ligger lidt uden for Göteborg i Sverige. Med knivskarpe save og økser skal det danske landshold dyste ved fredagens holdkonkurrence i eliminationsdueller med hold på fire.

Hver atlet gennemfører hver sin disciplin i stafetlignende heats, og holdene konkurrerer i de fire discipliner: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck og Standing Block Chop.

 

Hvad er Timbersports?

I Timbersports konkurrerer atleter i op til seks traditionelle skovhuggersportsdiscipliner. Tre discipliner udføres med økse, tre med sav.

Konkurrencer udi skovhuggeriets kunst går efter sigende over 150 år tilbage og bliver ofte omtalt som “den originale ekstremsport”.

Timbersports har bredt sig ud over hele kloden, og konkurrencen udfolder sig nu på fire kontinenter med over 1.000 deltagere fra mere end 25 lande.

Kilde: Stihl Timbersports

Tags:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.