Et træ per dansker

0

Klimaskovfonden har gang i adskillige skovrejsningsprojekter rundt om i Danmark og har et mål om at plante ét træ per dansker. For 25 kroner kan du bidrage med et træ - måske en ide til årets jule-, mandel- eller adventsgave?

Af

Klimaskovfonden er i gang med 77 projekter over hele Danmark, hvor både offentlige og private jordejere stiller deres jord til rådighed og får støtte af fonden til at rejse skov eller genskabe natur- og vådområder på dyrkede lavbundsjorder.

“Man redder ikke klimaet ved at kompensere sig ud af det” – lyt til podcast med direktør for klimaskovfonden Poul Erik Lauridsen 

Fonden har som erklæret mål at plante ét træ per dansker. Ifølge Danmarks Statistik var der 5.932.654 danskere 1. januar 2023. Per 1. oktober 2023 har Klimaskovfonden plantet 216.472 træer, så der er et pænt stykke vej endnu, før målet er nået.

For at hjælpe træplantningen på vej, har fonden lanceret en julekampagne, som opfordrer til at give et træ i gave. Det koster 25 kroner at give et træ, som bliver plantet på et af de mange skovrejsningsprojekter. Og giver du minimum fem træer, får du et digitalt julebevis, som du kan printe ud og lægge under juletræet.

Læs mere om kampagnen hos Klimaskovfonden

Om Klimaskovfonden

  • Den danske Klimaskovfond er vedtaget af et enigt Folketing og etableret ved lov d. 29/12 2020 for at understøtte CO2-reduktionsmålet ved at fremme etableringen af mere skov og udtagningen af kulstofholdige lavbundsjorder i Danmark.
  • Klimaskovfonden er etableret som en uafhængig, statslig forvaltningsenhed under Miljøministeriet.
  • Klimaskovfonden er etableret i 2021 med en statslig startkapital på 100 mio. kr.
  • Der afsættes 100 mio. kr. i 2023 til Klimaskovfonden.
Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.