Klimaskovfonden styrkes med 100 millioner kroner

0

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2024 har besluttet at styrke Klimaskovfonden med 100 mio. kr. Det skal sikre mere skovrejsning og mere udtagning af lavbundsjord.

Af

For at styrke Klimaskovfondens projekter om skovrejsning og udtagning af lavbundsjord har regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2024 besluttet at styrke fonden med 100 mio. kr. i 2023.

Lyt til podcast med direktør for klimaskovfonden Poul Erik Lauridsen: Man redder ikke klimaet ved at kompensere sig ud af det

”Vi skal have markant mere skov, end vi har i dag, og Klimaskovfonden er en vigtig medspiller i den private skovrejsning. Med denne ekstra bevilling på 100 mio. kr. forventer Klimaskovfonden at kunne etablere yderligere cirka 3.500 hektar skov og udtage 200 hektar lavbundsjord. Det er et lille, men vigtigt skridt på vejen mod vores målsætning om 250.000 hektar ny skov i Danmark,” siger miljøminister Magnus Heunicke.

Regeringen vil fremlægge en ambitiøs skovplan med et mål om etablering af 250.000 hektar ny skov – svarende til et areal på størrelse med Lolland, Falster og Bornholm tilsammen. Det er knap 40 procent mere end det skovareal, der er i Danmark i dag.

Klimaskovfondens indtil videre 77 projekter dækker over et samlet areal på 735 hektar fordelt på cirka 635 hektar skovrejsning og cirka 100 hektar lavbundsprojekter. Alle Klimaskovfondens skovprojekter får status som fredskov, hvilket betyder, at der skal være skov på arealet i al fremtid.

”Vi har brug for at sætte fuld fart på skovrejsningen i Danmark. I Klimaskovfonden glæder vi os over, at vi kan bidrage til regeringens målsætning om 250.000 hektar ny skov, og at et bredt flertal i Folketinget nu sætter flere midler af til det. Med ekstra midler kan vi plante flere træer og omdanne landbrugsjord til natur. Det er klimahandling, der samtidig beskytter drikkevand, mindsker kvælstofudledning, skaber mere plads til natur i det danske landskab og giver danskerne nye naturoplevelser,” siger forperson for Klimaskovfonden, Kirsten Brosbøl.

Om Klimaskovfonden

  • Den danske Klimaskovfond er vedtaget af et enigt Folketing og etableret ved lov d. 29/12 2020 for at understøtte CO2-reduktionsmålet ved at fremme etableringen af mere skov og udtagningen af kulstofholdige lavbundsjorder i Danmark.
  • Klimaskovfonden er etableret som en uafhængig, statslig forvaltningsenhed under Miljøministeriet.
  • Klimaskovfonden er etableret i 2021 med en statslig startkapital på 100 mio. kr.
  • Der afsættes 100 mio. kr. i 2023 til Klimaskovfonden.

 

Kilde: Miljøministeriet

 

Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.