Fyrrekogle med udsigt

0

Blandt Redwood-træer i californiske Oakland svæver en helt særlig fyrrekogle 60 meter oppe i luften: Pinecone, som er et træ- og stålindrammet træhus med 64 diamantformede ruder.

Af

Er du også fascineret af de gigantiske Redwoodtræer? Og drømmer du om at se dem fra en lidt anden vinkel end stående for foden af kæmpetræerne?

Så har du chancen nu – men du skal selvfølgelig lige rejse til Californien først, og det vil også være en fordel, hvis du ikke lider af højdeskræk.

Du skal nemlig 60 meter op i luften for at komme op til træhytten Pinecone, som du kan leje via AirBnB – men så er du til gengæld også garanteret en formidabel udsigt.

Foto: Garna Raditya

Træramme af douglasgran

O2 Treehouse hedder firmaet bag Pinecone, og grundlægger Dustin Feider fortæller, at træhusets stålstruktur er lavet ved hjælp af en CNC-laser og svejset sammen i den karakteristiske kogleform. Bagefter blev trærammen af douglasgran skruet på.

Interiøret er ret simpelt: To enkeltsenge, et par lamper og et gulv, der er delvis transparent, hvilket giver en uforlignelig udsigt gennem gulvet.

En mindre hytte tættere på jorden indeholder et “indendørs/udendørs” badeværelse med brusebad og komposteringstoilet.

Foto: Alissa Kolom

Pinecone er designet til nemt at kunne demonteres og bygges igen på et nyt sted, og dets bestanddele kan genbruges, når koglen engang må lade livet.

Herhjemme er der også gang i “træhytteriet” – læs artiklen En overnatning højt i træets grønne top om projektet Løvtag i Nordjylland.

Kilde: O2 Treehouse

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.