Gigantisk værktøj i genbrugstræ

0

I foråret 2024 afholdes DM i Skills i Roskilde. Skulle man fare vild på vej til festivalpladsen, kan man man med fordel holde øje med de kæmpestore stykker værktøj, som elever fra Roskilde Tekniske Skole har bygget i genbrugstræ.

Af -

Roskilde Festival er for længst slut for i år, men gennem STARK GENTRÆ har noget af træet fra festivalen fået nyt liv i form af gigantisk store stykker værktøj, som er bygget af elever fra Roskilde Tekniske Skole.

Stemmejernet, der laver en halv meter høj spån. Foto: Skills Denmark

Stemmejernet, der laver en halv meter høj spån. Foto: Skills Denmark

Værktøjet er startskuddet til DM i Skills, og til foråret skal de vise vej til festivalpladsen under DM i Skills 2024 i Roskilde.

“Artefakterne eller kæmpeværktøjerne er et godt fagligt projekt, der er med til at højne fokus på DM i Skills både hos vores elever, men selvfølgelig også i resten af Roskilde, når de kommer ud at stå og viser vej til DM i Skills til april”, siger Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole.

 

Det er elever på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske skole (RTS), der har knoklet og bygget værktøj i størrelse XXL.

Magnus Skovmand går på grundforløb 1 på fagretningen ”Det levende håndværk” og er en af de elever, der har knoklet med at bygge kæmpeværktøjet. Eleverne har bygget en malerrulle, der er cirka fem meter lang, en murerske som er to meter i højden, og et stemmejern der laver en halv meter høj spån.

“Vi har skåret en masse i smig, og vi har skulle få en masse ting til at passe sammen. Det har været virkelig udfordrende og virkelig fedt”, fortæller Magnus Skovmand i en video, som du kan se på Roskilde Tekniske Skoles Instagram

 

Kilde: Skills Denmark

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×