Håndværk giver elever ny energi og gå-på-mod

0

Folkeskoleelever i Silkeborg Kommune har brugt foråret på at bygge trækupler til glæde for dem selv og kommunens borgere.

I Silkeborg Kommune står der byggeri på skoleskemaet. Folkeskoleelever fra Frisholm Skole i Them, Trekløverskolen i Kjellerup, Gjern Skole i Gjern og Funder-Kragelund Skole i Silkeborg har i foråret bygget kulturkupler på livet løs.

“Eleverne har fundet deres indre håndværker frem. Det giver anderledes skoledage, en helt ny energi og mod på at bygge. Noget, som vi håber, eleverne tager med sig fremover,” siger Frederik Schøler, kulturformidler på Kjellerup Bibliotek og initiativtager til kuplerne.

Trækuplerne skal skabe rum til at danne netværk og indbyde til aktiviteter for hele lokalsamfundet.

“Kuplerne skal bruges af byernes borgere, biblioteker og skoler. Det kan f.eks. være i form af historiefortællinger, workshops, produktion af lokal-tv og plantevækst. Det er kun fantasien, der sætter grænser,” fortæller Frederik Schøler.

Overraskende succeser og fantastiske fiaskoer

Kuplerne er lavet af genbrugsmaterialer, der skal vise eleverne vigtigheden ved genbrug. Samtidig skal arbejdet med de charmerende, uperfekte kupler være med til at få eleverne til at tage nye udfordringer på sig og ikke være bange for at fejle eller gøre ting anderledes.

“Genanvendelse er altafgørende. De udtjente materialer giver kuplerne deres helt egen charme og viser samtidig eleverne, at genbrug er vigtigt. Det gør ikke spor, at et vindue er en smule utæt, ridset og sat omvendt i. Vi arbejder med et mantra om overraskende succeser og fantastiske fiaskoer,” siger Frederik Schøler.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Tema

Uddannelser med træ.

Træpanelet

Dine børn skal bygge tømmerflåder.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×