International skovkongres afholdes i Stockholm

0

En af verdens største skovbegivenheder, IUFRO World Congress, afholdes til sommer i Sverige. Kongressen afholdes hvert femte år og samler førende videnskabsfolk og topledere til en uge med skovbrug, klima og samfund på programmet.

Af -

Tags: ,

Skal FN nå sin 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling, skal træer og skove i dén grad tænkes med – det er vi mange, der ikke er i tvivl om. Og mon ikke de er enige, de mellem 5.000 og 7.000 forskere fra hele verden samt førende repræsentanter for skovindustrien i de nordiske og baltiske lande, der forventes at deltage i IUFRO-kongressen i Stockholm næste sommer?

Målet med kongressen er at fremvise og diskutere skovforskning, der belyser skovenes rolle i samfundsudviklingen frem mod år 2050 under temaet ”Forests & Society Towards 2050”.

Støtte fra Nordisk Ministerråd

Det er ikke kun trænørder og skovforskere, der bakker op om kongressen. Senest har arrangørerne bag kongressen, der har været afholdt siden 1893, modtaget cirka 390.000 EUR – svarende til knap tre millioner danske kroner – fra regeringerne i Norge, Danmark, Finland, Sverige, Estland, Letland og Litauen gennem Nordisk Ministerråd.

Karen Elleman, generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Foto: Steen Brogaard

Karen Elleman, generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Foto: Steen Brogaard

“De nordiske lande har et ambitiøst mål om at blive den mest bæredygtige region i verden. I denne bestræbelse spiller skovene en afgørende rolle, da de effektivt absorberer CO2 fra atmosfæren. Derfor ser vi et stort potentiale i IUFRO Verdenskongressen i Stockholm 2024”, siger Karen Elleman, generalsekretær i Nordisk Ministerråd.

”Desuden er halvdelen af ​​Nordens landareal dækket af skove, og sektoren har stor betydning for økonomierne i de nordiske lande. Derfor spiller de nordiske lande en aktiv rolle i det internationale samarbejde om skovspørgsmål”, lyder det videre.

Flere ministre deltager desuden i paneldebatten ved kongressens åbningsdag.

 

Kilde: IUFRO

 

Om IUFRO

IUFRO er et non-profit, ikke-statsligt internationalt netværk af skovforskere, som arbejder for at fremme globalt samarbejde inden for skovrelateret forskning og øge forståelsen af ​​de økologiske, økonomiske og sociale aspekter af skove og træer.

IUFRO samler mere end 15.000 videnskabsmænd i næsten 700 medlemsorganisationer i over 110 lande og er medlem af Det Internationale Videnskabsråd ICSU.

Forskerne samarbejder i IUFRO på frivillig basis.

Om IUFRO World Congress

Den 26. IUFRO verdenskongres finder sted på Stockholmsmässan fra den 23. til den 29. juni 2024.

IUFRO World Congress 2024 er en global samarbejdsplatform med stor mulighed for videndeling og adgang til den nyeste videnskab og forskning.

Kongressen afholdes hvert femte år, og i 2024 arrangerer SLU (Sveriges Landbrugsuniversite) kongressen i samarbejde med de nordiske og baltiske lande på vegne af IUFRO, en af ​​verdens ældste videnskabelige organisationer.

Den første kongres blev afholdt for 130 år siden i Wien, Østrig, i 1893.

Reduceret ”Early Bird”-pris indtil 15. januar 2024.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×