Må man tage træer og frø med hjem fra ferien?

0

Af

Regler for indførsel af planter ved rejser

Det er ved at være ferietid og måske går turen til udlandet, hvor det kan være fristende at tage eksotiske plantesouvenirs med hjem. Når man står på et feriested, kan det imidlertid være svært at afgøre, om man må tage en bestemt dyre- eller plantesouvenir med hjem. Derfor er det en god idé på forhånd at undersøge reglerne for indførsel af planter fra det land du rejser til.

CITES

Der er 25.000 plantearter, som er omfattet af CITES (Washingtonkonventionen), heraf er en del helt forbudt at handle, da de er direkte udrydningstruede, mens resten kræver særlig tilladelse til ind- og udførsel.

Plantesundhed

Der kan også være andre grunde til at være påpasselig med at tage planter og frø med hjem fra ferien. Import af planter eller plantedele kan nemlig bane vejen for skadedyr eller sygdomme der kan true vores hjemlige planter. Et eksempel er den frygtede fyrrevednematode, som forårsager omfattende visnedød i nåletræer.

Import af små mængder planter (som ikke er omfattet af CITES) og planteprodukter til eget brug er ikke omfattet af det krav om certifikat og kontrol, som gælder erhvervets import, når man selv medbringer planterne i bagagen i forbindelse med rejsen. På plantedirektoratets hjemmeside informerer man om reglerne for Import af planter og planteprodukter fra lande udenfor EU.

Læs mere:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×