Miami Beach skifter palmerne ud

0

En ny plan for byen sigter mod at lade palmerne miste deres dominans og i stedet plante flere andre træarter, som i højere grad kan tilbyde beboere og turister skygge fra stigende temperaturer.

Af -

Blændende sandstrande, Don Johnson i solbriller og hvidt suit, lyserøde flamingoer og svajende palmer. Sådan ser manges billede af Miami Beach ud, men det kommer tilsyneladende til at ændre sig fremover.

Miami Beach’s Urban Forestry Master Plan (UFMP) blev godkendt enstemmigt af byrådet i oktober 2020, og den nye plan skitserer flere strategier til at arbejde med byens træer for at forbedre bymiljøet og bekæmpe virkningerne af klimaændringer – blandt andet ved at skære ned på de ikoniske palmer og i stedet plante flere skyggefulde træer.

De slanke palmer vil dog ikke fuldstændig blive fjernet fra bybilledet.

“Palmer vil fortsat være et fokuspunkt langs vores strande, veje, parker og grønne områder,” siger Elizabeth Wheaton, direktør for miljø og bæredygtighed i Miami Beach, til Treehugger.

5.000 nye træer

En del af planen er at plante mere end 5.000 træer i løbet af de næste fem år, og byens andel af palmer skal reduceres fra de nuværende 57 procent af den offentlige træpopulation til maksimalt 25 procent inden 2050 for at sikre en større diversitet blandet træarterne.

Miami Beach’s beliggenhed ud for Floridas kyst gør den særlig sårbar over for konsekvenserne af klimaændringer som stigning i havniveauet, indtrængen af saltvand, oversvømmelser og ekstreme stormhændelser.

Det kan træer ikke som sådan lige fikse, men lader man eksempelvis egetræer erstatte nogle af de mange palmer, er der alligevel markante klimagevinster at høste. Eg absorberer markant mere CO2 end palmetræer, opsuger mere regnvand og sparer energi fra klimaanlæg, fordi de tilbyder mere skygge.

Ifølge Wheaton vil byen dog fokusere på at plante tropiske, salt-resistente og blomstrende skyggetræer.

Så selvom byen måske bliver lidt mindre palmeagtig fremover, bliver den tilsyneladende heldigvis ikke mindre smuk. Og måske er det i virkeligheden meget godt med nye, grønne associationer i stedet for falmede 80’er-billeder af Crockett og Tubbs, når tanken falder på Miami Beach?

Kilde: Treehugger

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×