Ny verdensrekord i træplantning

1

For andet år i træk sætter svensker verdensrekord i træplantning, og denne gang håber han på en officiel titel som verdensrekordholder.

Af -

Den officielle verdensrekordholder for flest plantede træer på 24 timer er på nuværende tidspunkt canadiske Ken Chaplin. D. 30. juni 2001 plantede han ene mand 15.170 rødfyr-kimplanter, og skrev sig dermed ind i Guinness World Records.

Men det er formentlig ikke længe, han får lov at stå der endnu. Sidste år plantede svenskeren Timo Kloft hele 17.681 planter på et døgn, men desværre blev forsøget ikke godkendt af Guinness, da der manglede dokumentation af forsøget.

Det slog dog ikke svenskeren ud, og i år har han forsøgt sig igen. Med en kameramand ved sin side, har han ikke blot slået rekorden fra 2001, men også sin egen rekord fra sidste år. På 24 timer lykkedes det Timo Kloft d. 26. juni at sætte 21.039 nye træer – det svarer til ca. 14 træer i minuttet.

“Vi har været velforberedte og fokuserede. Derudover havde vi gode forudsætninger med behagelige temperaturer, en lys nat og minimalt med myg. Vi utroligt glade for at Timo slog rekorden, og selv om at Timo er helt færdig, så vil der være en lille fejring med mad til alle, der har hjulpet til,” fortæller Timo Klofts hustru, Kathrin.

Den uofficielle verdensrekordholder må dog vente lidt endnu på den officielle titel, men med videodokumentation af processen forventes det, at man snart vil se Timo Kloft på listen hos Guinness World Records.

Skulle andre have lyst til at gøre svenskeren kunsten efter, så lyder rådet at man skal sørge for at skifte sko ofte, så man har tørre fødder og skifter trykpunkt på fodsålen. Og så skal man huske en god spilleliste, som man kan lytte til hele døgnet.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Jan Andreasen siger:

    Godt “gået” og tak

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TEMA: Skove og skovbrug

Se vores artikelsamling om verdens skovlande her.

Elever genplanter planeten

Danske skoleelever går ind i kampen for et bedre klima.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×