Operahuset i Sydney løber med træpris

0

Koncertsalen i det ikoniske operahus har vundet førstepræmien i Australian Timber Design Award 2023 efter en gennemgribende renovering

Af -

Sydney Operahus fejrer sin 50-års fødselsdag i år. Men trods bygningens smukke ydre med de karakteristiske hvide skaller, tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, har operaens koncertsal været lidt af et smertensbarn. Salen har haft ry for at have dårlig akustik – ikke særlig smart, når den nu er operaens største sal og hjemsted for Sydney Symphony Orchestra.

Nu har koncertsalen imidlertid fået lidt af en overhaling, der har kastet en førstepræmie i Australian Timber Design af sig.

Efter to år og 350 mio. australske dollars er koncertsalen tiptop efter at have været i kyndige hænder hos ARM Architecture.

Vægbeklædningen omkring scenen, siddepladser og bagvægge er blevet rekonstrueret med nye massive udskårne paneler i den lokale, australske træart ’Brush box’ (Lophostemon confertus, en stedsegrøn art i Myrte-familien) og Australian White birch (Schizomeria ovata) – de samme to træarter, der fandtes i den oprindelige koncertsal, og som i vid udstrækning er blevet genbrugt. Også loftet har fået en opgradering for at forbedre den akustiske ydeevne.

Dommerpanelet brugte ved prisoverrækkelsen i Melbourne udtryk som “det bedste af det bedste inden for trædesign” og ”et projekt, som australiere vil nyde godt af i generationer fremover”, mens Kevin Peachey, leder af Wood Solutions og sponsor af prisen, roste designteamet for de “elegante kurver af forskellige træelementer.”

I alt 15 projekter var nomineret til prisen.

 

Se flere billeder af koncertsalen hos Timber Design Awards

Kilde: Woodcentral.com.au

 

 

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×