Royalt besøg i Randers

0

Erhvervsuddannelserne på Tradium fik fint besøg, da Hendes Majestæt Dronningen som en del af årets sommertogt lagde vejen forbi Randers. Dronningen fik indblik i tradition og fornyelse på blandt andet tømreruddannelsen..

Af

Da Dronningen på kalenderårets sidste sommerdag besøgte Tradiums campus på Blommevej i Randers, var det til duften af savsmuld, mursten og mørtel.

Dronningen fik indblik i værkstedsmiljøerne på tømrer- og mureruddannelserne, mødte elever, der fortalte om tradition og fornyelse i håndværket, og blev præsenteret for en række af de andre erhvervsuddannelser, som unge i dag kan vælge mellem..

Hvordan får vi flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne? Det får du et par bud på her:

“Vi skal turde at gøre op med vores ældgamle folkeskole” – Seks skarpe om træ til tømrer og influencer Casper Kjerumgaard

“Det er megasejt, hipt og moderne” – Podcast med Morten Gisselbæk, tømrer, bygningskonstruktør, underviser og projektudvikler i Videncentret for Håndværk og Bæredygtighed.

Fremtidens træfag

Caroline Ullits Dreholt, der er tømrerelev, elevrepræsentant i Tradiums bestyrelse og aktiv i Tradiums netværk for kvindelige elever på erhvervsuddannelserne, Women & Tools, fik æren af at overrække blomster til Majestæten.

”Det var en rigtig god oplevelse. Dronningen virkede oprigtigt interesseret i det, jeg fortalte og kom også med kommentarer undervejs”, fortæller Caroline.

Herefter mødte Dronningen tømrerelev Christian Philip Markus, der fortalte Dronningen om materialevalg og proces i byggeriet. Christian er halvvejs i sin uddannelse, som han tager som EUX. Det betyder, at han både får et svendebrev og en studenterhue.

Christian interesserer sig for bæredygtighed og for at bygge med omtanke for ressourcerne. Han fremviste to forskellige modeller, han havde bygget, og forklarede derigennem Dronningen om forskelle mellem konventionelle byggemetoder og en mere moderne tilgang.

”Jeg kan godt lide at arbejde med bæredygtige byggeteknikker. Vi skal eksempelvis inkorporere mere træ i byggeriet, fordi det er bæredygtigt og faktisk også er noget, man tidligere har brugt i højere grad. Vi har en klode, vi skal passe på, og vi skal alle sammen hjælpe til og gøre, hvad vi kan”, lyder det fra en af fremtidens håndværkere.

Også Tradiums murerafdeling fik besøg af Dronningen, som derudover nåede at hilse på elever fra nogle af skolens andre uddannelser såsom Transport og Lager samt Elektriker.

Foto: Randers Kommune

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×