Tags: ,

”Takket være skoven”

0

En ny kampagne, der hylder skoven, dens funktioner og produkter har netop set dagens lys. Bag kampagnen står flere af skovbrugets parter, som ønsker at tydeliggøre værdien af skovbrug i Danmark.

Af -

Klima, rent vand, natur og biodiversitet, byggematerialer, møbler, kulstoflager, rekreative muligheder, træ… Der er nærmest ingen ende på alle de goder, vi får fra skoven.

Det sætter Partnerskab for Dansk Skovbrug nu fokus på med kampagnen ”Takket være skoven”, der via annoncer i dagblade og på web samt i videoen, som du kan se herunder, fortæller de gode historier om skovens gavmildhed.

Kampagnens centrale budskaber spiller direkte ind i regeringens ønske om at rejse yderligere 250.000 ha skov og de igangværende grønne trepartsforhandlinger, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Ønsket er at vise skovens mange funktioner, så det bliver muligt med en nuanceret dialog blandt venner, familie, i medierne og politisk om, hvad skoven også er, og hvilken værdi skovbrug giver, fremgår det af partnerskabets kampagnesite.

Her peges der også på det paradoks, at mens danskerne generelt er glade for at gå tur i skoven og bruge træ som materiale til verdenskendte møbeldesign og i byggesektoren, er kendskabet til aktivt skovbrug og de mange gavnlige sideeffekter begrænset.

Takket være skoven kampagne

Takket være skoven…kan du læne dig tilbage i dansk design. Illustration fra kampagnen “Takket være skoven”

Partnerskab for Dansk Skovbrug skriver videre, at det aktive skovbrug kan bidrage til at løse en række af de største samfundsudfordringer.

”Vi står over for en række globale megaudfordringer. Det gælder klimaet og den grønne omstilling, hvor vi har brug for træ som et fornybart og bæredygtigt materiale. Vi skal også styrke vores ressource- og forsyningssikkerhed, så vi kan frigøre os fra brug af fossile og knappe ressourcer. Som led i de grønne trepartsforhandlinger ønsker regeringen, at der rejses yderligere 250.000 ha skov i Danmark. Det er vigtigt, at det gøres klogt og rigtigt, så vi får maksimal værdi af denne omstilling,” siger Anders Frandsen, direktør i Dansk Skovforening.

Læs meget mere om træ, skov og skovbrug på kampagnesitet Takket være skoven

Fakta

Partnerskab for Dansk Skovbrug består af Dansk Skovforening, Hedeselskabet, Skovdyrkerne og Træ- og Møbelindustrien (TMI).

Partnerskabet bygger på syv fælles principper for et bæredygtigt og balanceret dansk skovbrug:

  1. Vi planter mere skov, end vi fælder
  2. Vi driver skovene bæredygtigt og balancerer hensyn til produktion, klima, biodiversitet og friluftsliv
  3. Vi mindsker Danmarks CO2‑udledning
  4. Vi arbejder med biodiversitet
  5. Vi undgår træspild
  6. Vi anvender træ som et fornybart og bæredygtigt materiale
  7. Vi arbejder for, at de fleste danske skove bliver bæredygtigheds­certificeret

Kilde: Takket være skoven

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×