Træbyggeri på tapetet

0

Danmarks største trækonference Build in Wood slår snart dørene op igen. I maj mødes træentusiaster til netværk og en status på træbyggeri i Danmark og et kig på både afsluttede, igangværende og kommende træprojekter i ind- og udland.

Af -

Flere end 40 talere står klar til at give den danske byggebranche den nyeste viden om træbyggeri, når Build in Wood løber af stablen den 23. og 24. maj 2023 i The Plant CPH.

De mange talere vil blandt andet fortælle om banebrydende træprojekter som Marmormolen i København, den 80 meter højkonstruktion TRÆ i Aarhus, Moholt i Trondheim, Bygningsstyrelsens kontorbyggeri Woodhub og mange flere. Det omfattende program deler sig i to spor begge konferencedage, så deltagerne får specialiseret viden inden for transformation, brandsikring, akustik og fugtstrategier og valg af træ.

Ifølge Building Green er trækonferencen allerede nu kommet godt fra start, og den har tradition for at samle træentusiaster fra hele den danske byggebranche.

“Vi har sammensæt programmet i samarbejde med branchen, og vi har et stort fokus på, at vi skal lære fra de vigtige erfaringer, branchen allerede har gjort med træbyggeri. Det helt afgørende er, at branchens parter er åbne omkring ’do’s and don’ts’, så vi alle kan blive klogere på, hvordan vi bruger træet som ressource på den mest hensigtsmæssige måde for mennesker og planet. Det glæder vi os til at være med til at facilitere”, fortæller Ditte Rosenquist, Head of Sustainability hos Building Green.

Dansk og international inspiration om træbyggeri

Årets program for den store trækonference er fyldt med store navne fra både Danmark og udlandet. Deltagerne får blandt andet viden og inspiration fra norske Minna Riska fra MDH Arkitekter, Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, Anders Lendager fra Lendager og vicedirektør Lise Aaen Kobberholm fra Bolig- og Planstyrelsen.

Den canadiske træpioner Michael Green taler på årets Build in Wood.

Som et af de helt store trækplastre har Build in Wood også den canadiske træpioner Michael Green på programmet, der gæster konferencen for første gang. Den prisvindende arkitekt grundlagde tegnestuen MGA i Vancouver i 2012, og han er især kendt for at have udvidet grænserne for træbyggeri og har bygget nogle af de højeste moderne træbyggerier i verden som for eksempel The Wood Innovation Design Centre og T3 Minneapolis.

“Vi er rigtig glade for, at det endelig er lykkedes at få lokket Michael Green fra Canada til Build in Wood. Han er en frontrunner inden for træbyggeri, så det har været et stort ønske for os fra starten.  Det bliver spændende at høre om nogle af hans træbyggerier rundt omkring i verden, men han er også kendt for at tænke innovativt. Jeg tror, at nogle af hans visioner for fremtidens byggeri vil skubbe lidt til den danske byggebranches forestilling om fremtiden”, lyder det fra Ditte Rosenquist.

 

Fakta om Build in Wood 2023

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×