Træ-møbelkunstnere hædret

0

Årets Finn Juhl arkitekturpriser gik til Anne Brandhøj og Eske Rex for at forny og videreføre traditionen for dristige, eksperimenterende møbler.

Af -

Wilhelm Hansen Fonden kunne for nylig overrække Finn Juhl-prisen til de to møbelkunstnere Anne Brandhøj og Eske Rex. Prisen uddeles en gang om året til en eller flere personer, der har gjort en særlig indsats indenfor møbelarkitektur, særligt på området for stole.

”Hos jer begge er hver eneste genstand et åbent spørgsmål, der peger mod det næste forsøg. Her er det, vi må hylde frontløberne som jer, der systematisk tilsidesætter vanetænkning”, lød det blandt andet fra fondens bestyrelsesmedlem Steffen Aarfing.

Smukke møbler og smukke ord

I talen til Anne Brandhøj fremhævede Steffen Aarfing hendes arbejde med træets svindrevner:

”I dit arbejde med svindrevnerne, som er tabuet i al møbelindustri, har du vist de sprækker af kontroltab, det element-of-chance, der adskiller design fra kunst. Du viser os genstande, der sætter revnerne i det tørre træ i centrum, lærer os at elske det negative rum, der opstår, hvor træet, der engang var helt, har givet efter og åbnet sig.”

Også Eske Rex fik flotte og poetiske ord med på vejen:

”Når du udfolder en planke, fra ende til anden, kløver den med fast hånd på langs, men ikke helt igennem, så den tilsyneladende tvangfrit lægger sig ned i to spejlende ender, så ser jeg ikke bare træ og form, men også handlingen, de kræfter der har været på spil. Som om du i værket også fortæller om tilblivelsen, nok ikke som det var at lave det, men som man drømmer om det, enkelt og glidende”, sagde Steffen Aarfing.

Wilhelm Hansen Fonden uddeler hvert år, udover Finn Juhl-prisen, priser inden for dans, musik og teater.

Finn Juhl Prisen 2019

Foto: Bo Nymann

 

Kilde: Wilhelm Hansen Fonden

Læs mere:

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×