Tags: ,

Fri for friturestegt træbeklædning

5

Bæredygtig beklædning skal ikke behandles – hverken med varme, maling, kobber, olie eller kemi, mener Dennis fra TræVærk. Hvad mener du?

22

Dennis Roan Hyllested Nielsen

Dennis Nielsen fra TræVærk blogger om træ og træbyggeri. Bloggen er udtryk for Dennis Nielsens egne holdninger, som Træ.dk ikke nødvendigvis deler og derfor heller ikke kan holdes ansvarlig for.

Profil

5 kommentarer

 1. Finn Knudsen siger:

  At trae er et enestaaende raamatriale er der ingen tvivl om, og baeredygtigt trae er endnu bedre, men baeredygtighed og evt behandling (eller ej) har intet med hinanden at goere.
  En lidt for populaer og simplificeret fremstilling at et vigtigt emne.

 2. René Sørensen siger:

  Hej Dennis
  Prøv lige at høre dig selv!
  Den fasade beklædning historie er ikke god nok.

 3. Thorvald Johannes Pedersen siger:

  Til en vis grad har Dennis jo ret. Enhver forædling af træet, med efterbehandling på f.eks. vis vil jeg gøre træet mindre CO2 neutralt. fordi der bruges en eller anden mængde energi og andre materialer på det. Så ubehandlet træ vil altid være mere bæredygtigt en behandlet træ. Så kan man diskutere om det er for meget af det gode at lade facadebelædningen være helt ubehandlet – om det er at gøre for meget ud af det i forhold til bæredygtighed. Personligt kan jeg godt lide den naturlige farve af træ, evt, den flotte brune farve fra varmebehandlet træ el.lign., så hvis jeg skulle lakere eller gøre et eller andet ved mit facadetræ, for at beholde farven, så træet ikke bliver gråt, så ville jeg gerne det.

 4. Frank Lund siger:

  Hvis man forlænger træets levetid, med modificering eller træbeskyttelse/imprægnering, så belaster det jo ikke det samlede Co2 billede… Det er et regnestykke der ikke er regnet helt færdigt, hver gang vi vælter skov, belaster vi Co2 regnestykket i negativ retning, så jeg er ikke helt enig med Dennis.

 5. Henrik Rabøl siger:

  Det handler også meget om hvordan træet blive brugt i byggeriet, det viste eks. findes i næsten alle norske svenske finske træhuse i forskelige varigationer, flere af de huse har stået med ubehandlet træfacade i flere hundrede år. og ja en del har rød pigment farve på som beskytter mod solen, men er ikke sølet ind i div væsker andet end det der holder farven på facaden.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Alle blogindlæg fra Dennis Roan Hyllested Nielsen

Bæredygtige kvadratmeter

De mest bæredygtige m2 er dem, der aldrig bliver bygget. Så lad være med at bygge større, end der er brug for - uanset hvilket materiale du bygger i, siger Dennis fra TræVærk i ugens blog.

Træ med omtanke

Ugens video fra Dennis fra TræVærk handler om at bruge træ med omtanke. Træ er heldigvis ved at blive moderne igen — men bygger vi ikke klogt kan det give bagslag.

Husk udhænget!

I 2013 byggede Dennis Nielsen fra TræVærk et stort hus, som belastede både klimaet og hans økonomi. Heldigvis er han blevet klogere siden dengang! I videoen her forklarer han, hvorfor det så vigtigt er at bygge med et stort udhæng - uanset om huset er i sten eller træ.

Fri for friturestegt træbeklædning

Bæredygtig beklædning skal ikke behandles - hverken med varme, maling, kobber, olie eller kemi, mener Dennis fra TræVærk. Hvad mener du?

Behandl dit træ ordentligt

Dennis Nielsen fra TræVærk sværger til trætjære. Hvad mener du - er du enig med Dennis?

Dampspærre eller dampbremse?

Dennis Nielsen fra TræVærk ved godt, hvad han foretrækker, når det kommer til spørgsmålet om dampspærre eller dampbremse. Hint: Det er IKKE dampspærren!

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.