SKID – jeg er vild med den her kniv….

5

En kniv hvor ikke bare skæftet er lavet af træ, men også bladet....det er cool!

Af -

Når man som trætosse surfer rundt på nettet for at finde fede ting af træ, både for egen fornøjelses skyld, men også for at kunne dele dem med Træ.dks læsere, så bliver man somme tider lidt mere overrasket og imponeret end andre gange. Og det må jeg sige, at jeg blev med denne kniv (som vi faktisk ikke engang selv har fundet, men i dette tilfælde fik tilsendt fra en læser – tak for det:-)).

Kniven er fra den tyske opstartsvirksomhed LIGNUM. Og det er ikke fordi kniven er helt vildt stor, tung eller teknologisk – men bare “wow”, sådan havde jeg alligevel ikke tænkt, at man kunne bruge træ.

Altså en kniv hvor ikke bare skæftet er lavet af træ, men også bladet… eller det meste af bladet i hvert fald. Og det er da cool! Kniven er lavet af 97% træ (enten robinie eller valnød) og 3% kulstofstål.

SKID

Foto: LIGNUM.

En skidegod idé

Knives kaldes SKID, og selvom det på dansk giver associationer til noget der langt fra er hygiejnisk, så er det faktisk netop hygiejne, der beskrives som et af knivens fortrin, da træ jo som bekendt er et hygiejnisk materiale.

Holdet bag SKID har brugt de seneste 2,5 år på at udvikle trækniven fra idé til produkt. Efter at være blevet crowdfunded på både Kickstarter og Indiegogo, lader det til, at SKID bliver en realitet i slutningen af denne måned – spændende!

57

Trætossen

Blogger om alt mellem himmel og jord - men altid om træ.

Profil

5 kommentarer

 1. Lars siger:

  Forhåbentlig er den i FSC certificeret træ ! ?

  1. Steffen siger:

   Skriv og hør? 😉

   1. Træ.dk siger:

    Ifølge producenten så laves kniven af bæredygtigt træ som kan være enten robinie eller valnød. Der står desværre ikke om træet er certificeret efter FSC eller PEFC.

 2. Niels Juhl siger:

  Hvad koster den?

  1. Træ.dk siger:

   På Kickstarter/Indiegogo koster den 189 € (inkl 30 % rabat)

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Alle blogindlæg fra Trætossen

Tømrer bygger luksusbiler af træ

Sønnen til Truong Van Dao er en heldig lille fyr. Den vietnamesiske tømrer har nemlig bygget både en Ferrari og en Bugatti i børnestørrelse - og det får faktisk Trætossen til at blive en lille smule misundelig! For de er godt nok lækre...

Fotosyntesen på spil

I brætspillet Photosynthesis konkurrerer du med dine medspillere om at vokse og fælde flest træer. Du skal optjene energi fra solen og samtidig passe på, at de andre ikke skygger for dig. Det er da lige noget for trætosser!

Fra skov til træprodukt

Når man elsker træ og træprodukter lige så højt, som Træstossen gør, så er det rent guf at falde over en video som den her. Tryk på play og nyd træets rejse fra skoven til færdigt produkt.

Et cover af træ

Trætossen har fået øje på en virksomhed i Oregon, USA, der har specialiseret sig i at lave træ-covers til mobiltelefoner, spillekonsoller og tablets.

Video: Stole, stole, stole

Stole af alle slags gemmer sig i de ellers så uskyldigt udseende møbler i denne video fra spanske OOO My Designs nye møbelserie Chairs Everywhere.

Video: Træcykel – Årets vinterprojekt?

Den første cykel så dagens lys i Tyskland i starten af 1800-tallet i form af en løbecykel og bestod hovedsageligt af træ. Sidenhen har cyklen udviklet sig, lige fra væltepeteren til brugen af foldecykler af de britiske faldskærmstropper, og til cyklen som vi kender den i dag. Men nu skal vi tilbage til start 1800-tallets brug at materialet træ. I denne video bygges der en cykel af træ i moderne stil.

Se flere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×