Fælder jeg ufrivilligt regnskoven, hvis jeg køber træbriketter fra Malaysia?

0

Af

Hej Træ.dk

Jeg har netop erfaret, at de træbriketter jeg har kig på (til 3.000 kr. pr. 2 paller) er fra Malaysia.

Tror I, at der dermed kan være tale om regnskovstræ blot i briketform, og at man derved er med til ufrivilligt at støtte fældning af regnskoven?

Blot en tanke

Venlig hilsen
Per

 

Svar

Kære Per

En betragtelig del af verdens produktion af biobrændsler, herunder træbriketter, bliver produceret i lande, f.eks. Malaysia og Brasilien, med vigtige forekomster af regnskov. Med den stigende efterspørgsel på biobrændsel i verden opstår der en hård konkurrence om arealerne og dermed en udfordring således at den stigende eksport af brændsel fra disse lande ikke fører til degradering af vigtige regnskovsarealer eller skaber problemer for den lokale fødevareproduktion.

Briketterne kan enten stamme fra plantager eller fra naturskove i Malaysia. Men det kan være svært at se om netop dit tilbud på briketter stammer fra en usikker kilde.

Hvis du vil sikre dig at skovene ikke lider overlast bør du som forbruger efterspørge dokumentation for at træet er produceret lovligt og bæredygtigt. En af måderne du kan sikre dig på er ved at efterspørge certificeret træ.

I Malaysia kan træ være certificeret efter den Malaysiske certificeringsstandard MTCC (denne standard er en del af den verdensomspændende certificeringsordning PEFC) eller træet kan være FSC certificeret.

Venlig hilsen
Træ.dk

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×