Bark og kogler kan bruges til energilagring

0

Superkondensatorer, der kan lagre energi i længere tid end almindelige batterier, kan i fremtiden få en hjælpende – og billig - hånd fra skovens hugstaffald.

Af -

Superkondensatorer ligner batterier, men lagrer energien på en helt anden måde. De kan lades op på få sekunder, kræver mindre vedligeholdelse og har en væsentlig længere levetid end batterier. En stor fordel i for eksempel elbiler og sporvogne.

For at kunne fremstille superkondensatorer kræves imidlertid elektroder med et stort overfladeareal – det vil sige meget porøse stoffer med en stor overflade i forhold til volumen.

En afhandling fra Umeå Universitet i Sverige viser nu, at sådanne elektroder kan fremstilles ved hjælp af vandbaserede blandinger af kulstofmateriale og vand i stedet for organiske opløsningsmidler, som man traditionelt har brugt, og som oftest er giftigt for miljøet.

Og kulstofmaterialet? Jamen, det kan lige så godt bestå af hugstrester fra skoven som kogler og bark som af det materiale lavet af grafenoxid, man hidtil har brugt, og som er en relativt bekostelig affære.

”Vores resultater kan potentielt få stor betydning, da efterspørgslen efter billige elektroder af høj kvalitet er høj og forventes at stige i fremtiden, da efterspørgslen efter energilagringsenheder såsom superkondensatorer forventes at stige”, siger forsker Andreas Nordenström til forskning.se

Kilde: Forsking.se

Afhandling: Properties and applications of materials based on graphite oxide

 

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×