Tags: ,

Corona-lyspunkt: Træplantning buldrer frem i Pakistan

0

Corona-relateret arbejdsløshed har sendt masser af nye kræfter ind i stort, pakistansk træplantningsprojekt.

Af -

Vi kan vist alle sammen blive enige om, at vi gerne havde været corona-virussen foruden. Udover at sprede sygdom og død har den sat vores sociale liv på pause og sat store, alvorlige aftryk på verdens økonomi.

Skal man lede efter et lille lyspunkt, så er Pakistan måske stedet at finde det: Her har regeringen for alvor fået sat skub i sit projekt ”10 Billion Tree Tsunami”, der – som navnet antyder – har som mål at plante 10 milliarder træer for at imødegå global opvarmning, afskovning og tørke. Det skriver Al-Jazeera.

50 millioner nye træer i år

Som følge af coronaen har mange pakistanere pludselig mistet deres job, men nu har flere af de arbejdsløse fået ansættelse som træ-plantere i det store projekt.

Egentlig satte virussen en midlertidig stopper for projektet, fordi man som alle andre steder skulle holde social afstand for at minimere smittefaren, men tidligere på måneden gav landets premierminister grønt lys for at genoptage træplantningen og samtidig skabe over 63.000 nye job.

Projektet har nu tre gange så mange arbejdere ansat som før coronaens ankomst, og det er primært kvinder og unge, arbejdsløse mænd, der er blevet ansat. Alle skal fortsat bære maske og holde to meters afstand fra hinanden. Man regner med at nå op på 50 millioner nyplantede træer i 2020, takket være de ekstra hænder.

Skov spiller en vigtig rolle i løsningen på verdens klimaproblemer, og på trods af den triste baggrund er det da lige til at blive glad over, at træplantningen i dén grad er kommet på dagsordenen i Pakistan.

Kilde: Al-Jazeera og Treehugger

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×