Digital skovnatur

0

Hos Danmarks Miljøportal kan man nu se en kortlægning af skovområder, der har særlig betydning for biodiversiteten.

Af -

Skove med store, gamle og døde træer, sumpskove og græsningsskove. Det er den slags private skovområder, man nu som noget nyt kan se på Danmarks Miljøportal, skriver Miljøstyrelsen.

Områderne er registreret af Miljøstyrelsen som naturmæssigt særligt værdifulde skove, altså skov med stor værdi for biodiversiteten.

Registreringerne dukker løbende op på Danmarks Miljøportal, efterhånden som kortlægningen skrider frem. Kort og data, som endnu ikke er kvalitetstjekket, er mærket med ”ikke godkendt”.

Kortlægningen af skoven blev indledt i 2023 og er i øjeblikket knap halvvejs. Den forventes afsluttet og godkendt med udgangen af 2024. På Danmarks Miljøportal kan man nu se i alt cirka 6.000 hektar naturmæssigt særlig værdifuld skovnatur, som er registeret og indtegnet.

 

Fakta: Naturmæssigt særlig værdifuld skov

Naturmæssigt særlig værdifuld skov er skov med naturværdier, der rækker ud over det gennemsnitlige og almindelige. Det vil sige skov, som har særlig stor betydning for bevarelse af biologisk mangfoldighed i Danmark målt for både økosystemer, arter og gener.

Det kan også være skov, som har anden særlig stor naturhistorisk værdi. Der er især fokus på: strukturer som kan ses og måles såsom antal gamle træer, dødt ved og andre strukturer. Kortlægningen af naturmæssigt særlig værdifuld skov har ophæng i skovlovens § 25.

Kilde: Miljøstyrelsen

 

 

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×