Fejl i samlinger har betydning for fugtophobning i træfacader

0

By og Byg og Træbranchens Oplysningsråd gennemfører en længere forsøgsrække under projektet Fugtsikre træfacader.

Af

Fejl i samlinger har betydning for fugtophobning i træfacader

I den første forsøgsrunde er fugtforhold i træfacader undersøgt i By og Bygs fugtforsøgshus i afhængighed af følgende parametre: konstruktionsopbygning, isoleringstykkelse, isoleringsmateriale, dampspærre/dampbremse og ventilationsspalte.

I denne forsøgsrunde er der udvalgt tre forskellige elementtyper fra første runde for at undersøge, hvilken påvirkning fejl i samlingsdetaljerne har på fugtforholdene. Der er foretaget undersøgelse af følgende parametre:

– Samling af dampspærren med tape/ingen samling.

– Korrekt udført stopning af fugen/ingen stopning.

– Diffusionsåben /diffusionstæt fugning udvendig.

– Plastomsvøbt isolering (posetætning)/stopning af fugen.

I dette forsøg har man altså –  i laboratoriet – undersøgt fugtophobningen i en række træfacadeelementer med forskellige konstruktionsopbygninger med eller uden fejl i samlingerne.

 

 

 Konklusion

Rapporten dokumenterer, at fejl i samlinger mellem træfacadeelementer medfører højere fugtindhold i konstruktionstræet, end når samlingerne er udført korrekt. Målingerne viser samtidig, at fugtindholdet i konstruktionstræet er på et acceptabelt niveau, uanset om der er fejl i samlingerne eller ej.

Tidligere forsøg med fejlfri samlinger viser dog, at fugtindholdet andre steder i elementet kan være højere end i konstruktionstræet.

 

Rapporten “By og Byg dokumentation 034” er på 60 sider og kan købes på nettet

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.