Tags: ,

Flasker af træ kan erstatte miljøbelastende plastflasker

0

Et dansk firma er ved at udvikle en biologisk nedbrydelig flaske af plantefibre, som kan erstatte miljøbelastende plastflasker. De bedste fibre kommer fra fyrretræer.

Af -

Biologisk nedbrydelig flaske af træ

Ifølge Ingeniøren nyhedsbrev, er en lille dansk emballagevirksomhed tæt på at kunne producere en flaske, der er biologisk nedbrydelig og som kan erstatte plastic som råmateriale i flaskeindustrien.

Cellulosemasse formet på net

Firmaet EcoXpac er de eneste i Danmark, som producerer biologisk nedbrydelig emballage med en fleksibel teknologi, hvor cellulosemasse bliver formet på et net og vandet presset ud med en kombination af trykluft, vakuum og varme.

Flaske af træ

Dansk firma har udviklet en flaske af plantefibre som kan erstatte miljøbelastende plastflasker. De bedste fibre kommer fra fyrretræer. Foto: EcoXpac – redigeret af Træ.dk

Teknologi videreudviklet til flasker

Denne teknologi er nem at anvende når man producerer emballage som f.eks. åbne bakker, men svær at bruge til flasker, pga. flaskens smalle hals.

Det er EcoXpac’s videreudvikling af teknologien der nu gør det muligt også at lave flasker.

Fibre fra fyrretræer er bedst

Flasken produceres af cellulose som er et af de mest almindeligt forekommende organiske stoffer i planteverdenen. Men nogle plantefibre er bedre end andre og her viser det sig at de bedst egnede cellulose-fibre kommer fra fyrretræer, fordi fyr har de længste fibre.

Biologisk nedbrydelig trods plast

Flasken består imidlertid ikke udelukkende af plantefibre, idet det er nødvendigt at bruge plast til indvending belægning for at gøre flasken helt tæt. Flaskens indhold af plast er dog kun 3 %, hvorfor flasken alligevel kan betragtes som biologisk nedbrydelig.

Til trykløse væsker

Fiberflaskerne kan produceres i alle ønskede former og kan bruges til alle typer trykløse væsker, som f.eks. mælk, yoghurt og flydende sæbe.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×