Fra udsmidt til vellidt

0

Ved Londons Design Festival var det muligt at opleve Jan Hendzels udstilling af træmøbler på Londons Town Hall Hotel. Jan har fundet træer og skrottet træ fra lokalområdet og kreeret møbler heraf, som nu er installeret på to af hotellets suiter.

I september løb Londons design festival af stablen, og her kunne man opleve Jan Hendzels specialdesignede møbler på to af Town Hall Hotels suiter. Begge suiter består af en stue, et lille køkken, og et soveværelse en-suite.

Det var vigtigt for Jan Hendzel at møblerne var produceret af lokalt træ. Hans første tilgang var at finde alt materiale inden for M25, som er en motorvej der danner en ring rundt om London.

Noget af træet er kommet fra Denmark Hill, noget er fundet ved Shoreditch. Og vi brugte Pickleson Paint, som er et firma lige om hjørnet, bogstaveligt talt to minutter herfra.” Fortæller Hendzel om møblerne.

Andet træ blev fundet fra tagbjælker, og noget fra søjler af fyrretræ. Begge dele var blevet skrottet som resttræ på en arkitektonisk bjærgningsplads. Derfor var det også nødvendigt at scanne det med en metaldetektor for at finde gamle søm og skruer, før det kunne bearbejdes.

Dette blev blandt andet en del af sofabordet Wharf, hvor træet blev bearbejdet med en stålbørste for at vise de indviklede årer, som gammelt træ har, for at blive til små kuplerne. Kuplerne står i forskudt i kontrast til den naturligt krusede bordplade.

“Det er en genetisk defekt ved træet, men det gør det ekstra specielt og fanger dit øje,” sagde Hendzel.”

Hendzels mål med indretningen var at skabe en rolig, tilbagetrukket version af et hotelværelse, fjerne alle de “ekstra ting” og i stedet skabe interesse gennem de rige, teksturelle kontraster, som træ kan give.

Her er Hendzel’s spejle og bænke nok det bedste eksempel. Det er lavet af britisk ask og elm og designet er udført med indviklede håndskårne riller.

London Plane

I Suite 111 er både spisebordet og de krusede køkkenfronter lavet af et af de mange platantræer, der står langs Londons gader. Dette har givet dem navnet ”London Plane”.

“Dette ’London Plane’ er super specielt, fordi det kommer lige uden for Denmark Hill togstation i Camberwell,” forklarer Hendzel. “Vi kunne ikke finde træ i Bethnal Green, men det er det tætteste, vi kunne komme.”

Foto: Fergus Coyle

Ud over de skræddersyede stykker inkorporerede Hendzel eksisterende møbler, såsom kommoden fra hans Bowater-kollektion. Dets karakteristiske bølgende ydre blev også oversat til sengegavle til soveværelserne og skabsfronter til køkkenerne.

Fremover planlægger Town Hall Hotel at rekruttere andre lokale designere til at indrette de resterende 94 værelser.

 

Kilde: Dezeen

Foto: Fergus Coyle

Designer: Jan Hendzel

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×