FSC – Forest Stewardship Council

0

FSC er en af de mest udbredte certificeringsordninger til at dokumentere bæredygtig skovdrift.

Af -

Som forbruger kan du aktivt bidrage til mere bæredygtigt skovbrug ved at vælge certificerede træprodukter.

I en FSC-certificeret skov ved du, at skovarealet vil være det samme generation efter generation. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet. FSC giver desuden en lige stemme til indfødte folk og skovarbejdere i hele verden. De mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede, har ordentligt sikkerhedsudstyr og får en ordentlig løn.

Du kan finde FSC-mærket på en meget bred vifte af produkter af træ og papir.

Gennemsigtigt sporbarhedssystem for skovejere og virksomheder

Med en FSC-skovcertificering har skovejere mulighed for at dokumentere, at de driver deres skov efter anerkendte principper for bæredygtig skovforvaltning.

FSC’s Chain-of-Custody-certificeringssystem (CoC) giver virksomheder mulighed for at dokumentere og kommunikere, at de bruger træ og andre skovbaserede produkter fra bæredygtige skove og andre ansvarlige kilder.

Over 200 millioner ha. skov er FSC-certificeret globalt, og der findes FSC-certificerede skove i 85 forskellige lande. Mere end 65.000 virksomheder/enheder har en FSC-certificering verden over fordelt på 123 lande. Det kan du læse mere om her.

FSC Danmark er en medlemsorganisation

FSC Danmark er en aktiv, non-profit medlemsorganisation med et stærkt netværk af organisationer. FSC Danmarks fornemmeste opgave er at fremme FSC-mærket og øge efterspørgslen efter FSC-certificerede materialer helt tilbage til skoven, i samarbejde med mere end 115 medlemmer.

Læs mere om FSC her.

FSC’s historie

Forest Stewardship Council® (FSC) er en global nonprofitorganisation, som arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over.

FSC udvikler standarder, som skove kan certificeres efter, baseret på anerkendte principper for ansvarligt skovbrug, der støttes af miljømæssige, sociale og økonomiske interessenter.

FSC blev skabt i 1993 af tømmervirksomheder, skovejere og miljøorganisationer for at hjælpe forbrugere og virksomheder med at købe produkter fra ansvarligt drevne skove.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×