Tags:

Kunstprojekt vil give publikum en ny forståelse af skov

0

300 træer på et stadion i Østrig skal bringe et gammelt maleri til live og samtidig minde os om ikke at tage naturen for givet.

Af -

I en ikke så fjern fremtid er ”natur” måske forsvundet fra vores nære hverdag og noget, man tager på udflugt for at se på – ligesom de vilde dyr i zoologisk have. Det er en af de tunge tanker bag den dystopiske blyantstegning “The Unending Attraction of Nature”, som den østrigske kunstner og arkitekt Max Peintner skabte i 1970/71.

Tegningen forestiller en skov i midten af løbebanen på et stadion fuld af tilskuere med en tilrøget by fuld af fabrikker i baggrunden.

Model: For Forest „The Unending Attraction of Nature“

Her næsten 50 år senere bliver tegningen forvandlet til virkelighed, når den schweiziskfødte kurator Klaus Littmann i værket FOR FOREST opfører en midlertidig skov midt i Wörthersee fodboldstadion i Klagenfurt, Østrig. På stadionet er der plads til 30.000 tilskuere.

En mangfoldighed af følelser

Littmann ønsker at udfordre vores opfattelse af naturen og stille spørgsmål til dens fremtid. Projektet skal samtidig tjene som et slags mindesmærke og minde tilskuerne om, at naturen, som vi så ofte tager for givet, en dag måske kun kan beses på særligt udvalgte steder.

Værket skal ”udløse en mangfoldighed af reaktioner og følelser”, skriver Littmann i en pressemeddelelse, og det stadigt skiftende landskab, som træerne danner afhængigt af tidspunkt på døgnet, skal ”bane vejen for et helt nyt perspektiv og forståelse af skove”.

Skoven består af 300 træer, hvoraf nogle vejer op til seks ton. De er nøje udvalgt til at give indtrykket af en centraleuropæisk skov, og i udstillingsperioden vil publikum opleve dem vokse og skifte farver, efterhånden som efteråret rammer.

Når udstillingen er ovre, vil træerne blive omplantet til en offentlig skov i nærheden af Wörthersee Stadion.

Wörthersee Stadion holder åbent fra klokken 10 til kokken 22 hver dag. Om aftenen vil skoven være oplyst af projektørlys, så publikum stadig kan se noget.

FOR FOREST kan opleves fra den 8. september til den 27. oktober 2019, og der er gratis adgang.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×