Marie Antoinette-egen død af hedeslag

0

Det var ikke kun mennesker, der led under sommerens hedebølge, også planter bukkede under. En af disse var det historiske træ Marie Antoinette egen.

Af

‘Marie Antoinette’-egen død af hedeslag

Frankrig har ligesom det meste af Europa været plaget af meget varmt vejr i denne sommer med mange tusinde dødsfald især blandt ældre. Det er nu også gået ud over det egetræ som dronning Marie Antoinette angiveligt hvilede sig under.

Træet blev plantet i 1681 ved Versailles-slottet uden for Paris, og det var allerede 100 år gammelt, da Kong Ludvig XVI af Frankrig og Marie Antoinette færdedes i haven. Legenden fortæller, at dronningen nød at sidde under træet.

I sidste uge af august måtte havens gartner dog erkende, at den voldsomme varme, som har plaget Frankrig i år, var for meget for det gamle træ. Det har tabt sine blade og er gået ud. Det 321 årige træ var 30 meter højt og 5,5 meter i omkreds. Træet var svækket efter stormen i 1999.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at træ.dk må opbevare mit navn og e-mail, overføre det til mailplatformen Mailchimp samt sende mig information og nyheder via e-mail.