“Naturen og skoven bringer det bedste frem i mig”

0

Seks skarpe om træ til...

Af -

…Winnie Løkkegaard Kristensen, designer og ejer af Minifabrikken, der laver træprodukter til hjemmet – og netop har fået både ros og en investering fra Løvens Hule, som bliver vist på DR.

 

1. Hvilket udtryk giver det dine produkter, at de er udformet i træ?

Det giver designet en varm glød, der med til at skabe varme og hygge i hjemmet. Det er en god kontrast til de mange minimalistiske boliger, og mine design er bevidst enkle i udtrykket, fordi jeg netop ønsker, at træets skønhed kommer til sin ret.

2. Hvordan endte du med at designe produkter af lige netop træ?

Fordi jeg selv boede i meget minimalistiske rammer og manglede kontrast og varme, uden at tilføje farver. Jeg har selv svært ved at finde ro i farverige omgivelser, og træet har den helt modsatte og beroligende effekt.

3. Kan du komme med et eksempel på en teknik, du bruger til at bearbejde/udforme træet?

Jeg laserskærer alle mine design. Det betyder f.eks. at jeg kan gravere træet og tilføje detaljer uden at ødelægge træets struktur og skønhed.

4. Har du nogle overvejelser om bæredygtigheden af den træ, du bruger?

Jeg anvender FSC-certificeret finér, og det er et bevidst valg. Jeg har for nyligt skiftet leverandør, fordi den tidligere leverandør ikke længere kunne levere certificerede plader, og det er af stor betydning for mig, at jeg ved så lille en handling kan tage et miljøbevidst valg.

5. Hvad er dit bedste minde med træ?

Jeg har ikke et konkret minde, men naturen og skoven bringer det bedste frem i mig, både visuelt og mentalt. Når jeg færdes i naturen opstår de bedste idéer, eller jeg kan afslutte en sløjfe af tanker, jeg har båret på, og derved finde ro.

6. Hvilken forskel håber du, Minifabrikken kan gøre for brugen af træ?

Jeg håber at, jeg ved at designe originalt og tidløst, både via brugen af træ og min enkle designstil, kan skabe design som holder i mange år. Køber du et kvalitetsprodukt, har du heller ikke så stort et behov for at smide ud og investere i nyt hele tiden. Derudover håber jeg meget, at det kan hjælpe min kunder med at skabe ro og personlighed i deres hjem.

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×