Ny aftale sikrer flere træboliger på Sjælland

0

Træboliger har vist sig at være så stor en succes, at et boligselskab nu næsten fordobler antallet af nye træboliger de kommende år.

Af -

Boligselskabet Sjælland har netop indgået en aftale om 250 nye rækkehuse af træ. De første 44 boliger i Tofteengen nord for Roskilde står klar i december 2019.

Boligselskabet har allerede 300 boliger på vej bygget i massivt træ, men de har oplevet en så stor efterspørgsel på rækkehuse, at de har indgået en 4-årig aftale med et team bestående af de to kendte tegnestuer Mangor & Nagel og WE architecture, Holmsgaard Ingeniører og træ-elementproducenten Danhaus i Esbjerg.

Visualisering: Mangor & Nagel / WE architecture

”Aftalen betyder, at vi kan gå i gang med nye boliger til en fast pris, der ikke bliver trukket op af travlheden i byggeriet”, forklarer byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland. Aftalen betyder derfor, at det bliver lettere for kommunerne at sige ja til flere almene boliger. Nu kan boligselskabet nemlig på få måneder gå fra idé til handling, når en kommune ønsker flere boliger.

”Vi har over 10.000 på vores venteliste, så der er et meget stort behov for flere boliger”, understreger Per Bro.

Et samlesæt af træ

Boligrækkerne bliver lavet i ét og halvandet plan og udformes som rækkehuse med forskudte facader. De får dermed et moderne, nordisk udseende og et familievenligt miljø.

Husene er opbygget af elementer, der er lavet omkring et træskelet. Herefter tager det kun 2-3 dage at samle elementerne til færdige huse, og det betyder, at mange af de fejl, som vejr og vind giver i byggeprocessen, forsvinder.

”Vi samler dem indendørs i vores hal i Esbjerg, hvor der er kontrollerede og tørre arbejdsforhold, og det giver en meget høj kvalitet i de færdige huse”, fortæller direktør Johannes Schmidt fra Danhaus.

Det stiller store krav til arkitekturen at bygge moderne, almene boliger. I de kommende 50 år kommer der både flere ældre, og flere vil vælge at bo som singler. Det er en tendens, der allerede er ved at slå igennem i flere sjællandske kommuner, og som betyder en stigende efterspørgsel på lejeboliger.

Fakta

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Flere CLT-boliger til danskerne

Træboliger giver god mening i Danmark.

CLT – Cross laminated timber

Læs mere om det spændende materiale.

Læs mere

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Følg os på Facebook

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×