Ølflasker af træfiber

1

Alternativer til glas og plastik spirer frem overalt. Senest har Carlsberg meldt ud, at de - i samarbejde med andre verdensomspændende virksomheder - brygger på træbaseret, bæredygtig emballage.

Af

Vi er vant til at drikke vores øl fra aluminiumsdåser eller klirrende glasflasker – men snart kommer de kølige, gyldne dråber måske fra emballage lavet af træ i stedet for. Og skulle en fremtidig festlig fredag aften byde på lidt smukkesering i form af makeup og derefter en Cosmopolitan, ja så er der stor chance for, at både mascara og vodka også er pakket ind i papir i stedet for plastik og glas.

Carlsberg har i årevis arbejdet på at udvikle en flaske af bæredygtige træfibre og har sammen med emballagefirmaet BillerudKorsnäs og flaskeproduktionsspecialisten ALPLA etableret Paboco® (Paper Bottle Company).

Pressefoto

De grønne flaskeudviklere har nu fået følgeskab af giganter som The Coca-Cola Company, The Absolut Company og L’Oréal. Partnerskabet mellem disse førende globale virksomheder og eksperter skal sikre fortsat fremdrift i udviklingen af bæredygtig emballage til produkter af høj kvalitet, for at reducere miljøbelastningen, skriver Carlsberg i en pressemeddelelse.

Næsten i mål

Carlsbergs træbaserede Green Fibre Bottle kommer i to udgaver, begge prototyper. De er primært fremstillet af bæredygtigt dyrket træfiber og er fuldt genanvendelige.

Begge flasker har en indre beklædning af polymer, så de kan indeholde øl – i den ene prototype en tynd polymerfilm af genanvendt PET, og i den anden er beklædningen lavet af polymerfilm af 100% biobaseret PEF. De to prototyper skal teste teknologien på rejsen mod den ultimative ambition om en 100% biobaseret flaske uden polymerer.

“Vi fortsætter med at innovere på tværs af vores emballagetyper, og vi er glade for de fremskridt, vi indtil nu har gjort med vores grønne fiberflaske, selv om vi ikke helt har nået målet endnu”, siger Myriam Shingleton, Vice President, Group Development i Carlsberg-gruppen

Fakta

Carlsbergs innovationsrejse mod mere bæredygtige emballager er et led i selskabets bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO. I programmet indgår blandt andet en forpligtelse til at opnå nul CO2-udledning fra Carlsbergs bryggerier samt nedbringe CO2-udledningen i hele værdikæden med 30 % i 2030.

Kilde: Carlsberg

Modtag gratis nyt om træ:

En kommentar

  1. Søren Sass siger:

    Rigtig go ide, er de kommet i handel og hvor ?
    Venlig hilsen Søren Sass.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.