Tags: , ,

Cykel lavet af pap

0

Er det muligt at lave en cykel af pap? En israelsk opfinder modbeviser det man skulle tro var umuligt. Han har nemlig bygget en cykel af pap. Se video herover.

Af -

Pap, der som bekendt er lavet af træ, er noget man normalt kun forbinder med emballage og absolut ikke noget man kan lave en cykel af.

Nu har den israelsk opfinder Izhar Gafni imidlertid modbevist det man skulle tro var umuligt. Han har nemlig lavet en cykel af genbrugspap.

Se videoen herover hvor Izhar Gafni fremviser sin papcykel og fortæller om projektet.

Cykel af pap

Papcyklen udviklet af den israelske opfinder Izhar Gafni. Foto: Uri Ackerman.

Gjorde det umulige

Det er den israelske cykelentusiast og opfinder Izhar Gafni der har udviklet den fuldt funktionelle cykel af genbrugspap. Før han begyndte projektet fik han at vide at det var umuligt. Men opfinderen var stædig – og så lavede han cyklen alligevel.

Cyklen er holdbar, billig at producere og så kan den tilmed holde til at blive våd. Cyklen kan bære op til 140 kg. Fidusen er at bøje og folde pappet på den rigtige måde.

Klar til masseproduktion

Det har taget opfinderen tre år og seks prototyper at nå frem til den færdige model. Prototypen er nu klar til at komme i masseproduktion. Det er håbet at cyklen pga. den billige pris vil kunne komme til at vende op og ned på hele cykelverdenen. Selv børn i Afrika vil have råd til sådan en cykel.

Prisen for en papcykel forventes at ligge mellem 350 og 550 kroner.

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Retningslinjer for kommentarer

Læs også:

En cykel af træ – naturens eget kulfiberstel

De første cykler i historien blev fremstillet af træ, men materialet blev hurtigt erstattet af jern og stål og senere aluminium og kulfiber. Fascinationen af træ som materiale får imidlertid stadig en række cykelfabrikanter og opfindsomme selvbyggere til at fremstille cykler helt eller delvist af træ.

Nyheder

Nyheder om træ, træprodukter og træerhvervene.
Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×