Satellitter skal holde øje med jordens skove

0

Et nyt globalt satellitinitiativ, som vil være i stand til at overvåge global skovrydning stort set i realtid, er på vej til opsendelse i januar 2024.

Af -

Den amerikanske rumfartsadministration NASA har sammen med sin indiske pendant ISRO siden 2014 arbejdet på projektet NISAR (‘NASA-ISRO Synthetic Aperture Radar’), der ude fra rummet skal skanne jordens overflade to gange hver 12. dag.

Projektet indeholder en avanceret radarbillede-satellit, der er i stand til at levere et hidtil uset detaljeret billede af jorden – herunder hvad der foregår under skovenes kronedække.

Ifølge Anup Das fra NISAR-videnskabsteamet i Bangalore vil den nye satellit blandt andet forbedre forståelsen af, hvordan skovtab påvirker kulstofkredsløbet og bidrager til global opvarmning.

“Globalt set forstår vi ikke kulstofkilderne og drænene fra terrestriske økosystemer – især fra skove – særlig godt”, siger Dr. Das. “Så vi har høje forventninger til, at NISAR kan hjælpe os med det, især i mindre, tætte skove, som er mere sårbare over for rydning og skovforringelser.”

Udover at overvåge skovrydning vil satellitten også hjælpe med at observere og forstå naturlige processer på jorden, herunder forstyrrelser i økosystemer, tilstanden af indlandsisen, naturkatastrofer og ændringer forårsaget af klimaforandringer.

Satellitten skal efter planen opsendes og begynde at sende billeder i januar 2024.

Se video om NISAR

Kilder: Woodcentral og NISAR

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×