Skovens dag den 1. maj

0

På Skovens Dag inviterer skovbruget hele befolkningen på skovtur. Mød dem der planter og plejer træerne og få dig en oplevelse ud over det sædvanlige.

Af -

Næsten alle danskere kender og holder af skoven, men kun ganske få kender til skovbruget og driften af danske skove. Kun få ved hvordan vi mennesker påvirker skovenes udseende, den omkringliggende natur og den flora og fauna som vi lever iblandt.

Mange ved ikke at træ kan være nøglen til den grønne omstilling og en fossilfri fremtid, såfremt skovene dyrkes bæredygtigt.

Idéen med skovens dag er, at øge de danske skovgæsters viden om skovene og deres drift samtidig med, at de får en hyggelig og begivenhedsrig dag ude i naturen.

På skovens dag er det muligt at høre om driften af de danske skove som her på Wedellsborg skovdistrikt, hvor man forrige år kunne få et indblik i det private skovbrug.Foto: Søren Fodgaard

På skovens dag er det muligt at høre om driften af de danske skove som her på Wedellsborg skovdistrikt, hvor man forrige år kunne få et indblik i det private skovbrug. Foto: Søren Fodgaard

Skovens dag er siden 1994 årligt blevet afholdt den første søndag i maj. I år er der ca. 65 arrangementer i private, kommunale og statsejede skove, som man kan vælge at deltage i.

Du kan læse om de forskellige arrangementer på www.skovensdag.dk

Konkurrence

Igen i år afholdes der på skovens dag en fotokonkurrence. Temaet er i år Skovens Liv, og fotografen bag årets bedste billede kan løbe afsted med en spritny iPad 4, en kikkert med en tilhørende fuglebog eller et trangiasæt. For yderligere information se på www.skovensdag.dk/fotokonkurrence/

På Facebook kan du også deltage i en skovquiz med 10 spørgsmål om Danmarks skove, hvor vinderen præmieres med en smart rygsæk til næste skovtur. Find konkurrencen på Skovens Dags Facebookside.

 

fb-skovquiz

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Klimaaftale markeres med træer

Moder Jord skal genplantes med 8 milliarder træer.

Træer for et bedre klima

Kronprinsesse Mary plantede det første træ ved Genplant Planeten.

Læs mere

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

  Tilmeld nyhedsbrev
TILMELD NYHEDSBREV

Modtag nyheder, viden og inspiration om træ fra Træ.dk.
Dine oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med Træ.dk’s nyhedsbrev.

×