T-shirt af birk og gran fra bæredygtigt skovbrug

0

En t-shirt lavet af træ og alger er så populær, at der er oprettet en venteliste for at få fingre i et eksemplar.

Af

Mange har heldigvis fået øjnene op for, at træ er en uforlignelig medspiller, når det kommer til at mindske vores træk på klodens ressourcer. Det gælder også tvillingerne Nick og Steve Tidball, som bruger videnskab og teknologi i deres firma Vollebak til at skabe fremtidens tøj til ”the smartest, most hardcore guys on the planet”, som de siger.

Nu har de kreeret en t-shirt ud af eukalyptus-, birke- og nåletræer fra bæredygtigt forvaltede skove. Flis fra træerne laves til fiber, garn og endelig til stof. T-shirten skal derfor ikke smides i skraldespanden, men på komposten, når dens ”hardcore” ejermand er færdig med den. I løbet af bare 12 uger nedbrydes den og bliver til frugtbar jord, hvor nye planter kan gro.

Fra alger til blæk

Printet på t-shirten er lavet af alger. Ved hjælp af en særlig proces forvandles algerne til en slags pasta, som bliver til pulver, når det tørrer. Dette pulver blandes så med et vandbaseret bindemiddel, der forvandler miksturen til ”alge-blæk”.

Fordi t-shirtens print startede sit liv som en alge og ikke er et kemisk farvestof, er farven mere sensitiv og opfører sig lidt anderledes end på almindeligt tøj. Når t-shirten kommer i kontakt med luftens ilt og begynder at oxidere, vil farven ændre sig og derfor se forskellig ud, hver gang dens ejermand har den på.

Der er rift om Vollebaks tøj, og der er derfor oprettet en venteliste for dem, der drømmer om at få fingre i et eksemplar af t-shirten. Du kan læse mere om t-shirten og skrive dig op her

Kilder: Designboom og Vollebak

Tags: ,

Modtag gratis nyt om træ:

SKRIV EN KOMMENTAR

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.

Træ.dk på Facebook

Vi deler historier, foto og videoer af skov, træ og træprodukter.

Nyhedsbrev

Få gratis nyheder om træ og træprodukter direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev

TRÆ.DK

Egebækvej 98
DK-2850 Nærum

Modtag vores nyhedsbrev

Vil du have seneste viden om træ?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Jeg accepterer at trae.dk må opbevare mit navn og email, overføre det til mailplatformen Mailchimp, samt sende mig information og nyheder via e-mail.